Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Friday, 2 December 2016

Bagaimana Friso Gold menjadikan Afrina & Adriana bebas gembira meneroka dunia tanpa halangan

ummul azkee
FRISO GOLD |  membina kekuatan badan anak-anak dari dalam dengan nutrisi yang diperlukan
      Pengalaman menjadi seorang ibu pada dua anak perempuan sememangnya momen terindah bagi UA, dan UA pasti ia juga merupakan pengalaman berharga bagi semua wanita bergelar ibu mahupun bakal ibu yang akan melahirkan bayi. Setiap ibu pasti mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka terutama sekali dari aspek kesihatan.  Sejak bergelar ibu, UA sedar nutrisi makanan untuk anak-anak sangat penting bagi memastikan mereka membesar dengan sihat. Tiada apa yang lebih melegakan hati seorang ibu selain dari melihat anak-anak sihat .

  Mempunyai dua anak perempuan,, Afrina dan Adriana yang sedang membesar dan kini sedang aktif  meneroka dan mempelajari dunia sekeliling mereka, sememangnya saat paling mencabar buat UA dan suami. Dengan tabiat pemakanan yang kurang seimbang kerana sikap "Picky eater" mereka kadang-kadang membuatkan UA bimbang tentang nutrisi yang diperlukan mereka seharian.  Jadi sebagai alternatif lain untuk  memastikan anak-anak kuat dari dalam dan mendapatkan nutrisi yang sempurna, UA pastikan anak-anak dapatkan nutrisi seimbang dengan pengambilan susu Friso Gold setiap hari yang kini telah dipertingkatkani dengan teknologi LocNutri.

  LocNutri merupakan Teknologi baru yang digunakan dalam penghasilan susu Friso Gold yang bertindak mengekalkan nutrisi asal pada sewaktu proses pengeluaran supaya ia mudah diserap oleh tubuh anak-anak dan senang dihadamkan.


   Anak-anak UA, Afrina dan Adriana sememangnya aktif dan sangat gemarkan aktiviti luar, hampir setiap hujung minggu UA dan anak-anak akan menghabiskan masa beriadah di taman tasik berhampiran rumah kami.

  Sikap ingin tahu dan kegembiraan mereka pada persekitaran luar sememangnya mendedahkan mereka pada pelbagai kotoran dan kuman. Sekiranya mereka tidak kuat dari dalam,mereka akan mudah sakit.Jadi dengan pengambilan Friso Gold, UA tidak terlalu bimbang kerana sekiranya sistem penghadaman anak-anak dalam keadaan sihat, sistem imun badan mereka akan kuat dan mereka tidak akan mudah dijangkiti kuman dan jatuh sakit.

   Apabila mereka lebih kuat dari dalam, tiada lah lagi halangan untuk mereka berdua bebas gembira meneroka dunia sekeliling mereka dan UA dapat menikmati setiap momen  indah bersama mereka dengan lebih gembira, tanpa sebarang kerisauan.
FOTO EKSPLORASI AFRINA DAN ADRIANA  
 

       
 
 

       


ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

1 comments:

 1. amboiiii.. mahkota ala dato vida ke tu..? hehehehehee.. :)

  seronok tengok anak-anak selalu aktif kan.. terutama yang suka aktiviti outdoor.. kalau anak jenis tak suka duduk luar, tak boleh berpeluh atau kena panas tu kesian sangat.. ermmm..

  semoga Afrina dan Adriana membesar dengan sihat, ceria, bijak dan happy selalu..

  :)


  ...

  ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib