Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 23 June 2016

Lokasi menarik untuk 'outdoor photography'

ummul azkee

 Menghayati ciptaanNya di Taman Tasik Aman


TAMAN TASIK AMAN, PETALING JAYA


    Berdekatan dengan rumah UA, ada tasik yang sangat cantik dan sangat menarik hati UA. Tasik ini
besar (taklah sebesar tasik shah alam)dan cantik sangat. Selalunya hujung minggu kalau tiada perancangan apa-apa. UA dan suami selalu bawa anak-anak ke sini. Kebiasaan nya hujung minggu pasti ramai orang ke sini, ada yang bawa keluarga, ada juga yang beriadah. Peralatan untuk workout pun ada disediakan.

     Anak-anak suka ke sini sebab ada playground yang agak besar, dan UA suka ke sini sebab ada bermacam jenis bunga dan pokok yang cantik. Selalunya UA leka ambil gambar bunga di sini. hehe.
Gambar dibawah ini adalah antara gambar di Taman Tasik Aman ini. UA gunakan smartphone je, tak ada kamera canggih lagi. heehe.. Ada yang guna Samsung kepunyaan suami sebab gambar cantik jadi cantik dan sharp. 














        Tak ada lah sehebat mana gambar nya. hehe..UA ini amatur lagi, tak ada ilmu fotografi pun,ambil gambar ikut kata hati sahaja. Insyallah nanti ada rezeki nak beli kamera yang bagus dan sertai bengkel fotografi dan tambah ilmu mesti seronok belajar. Belajar selagi kita boleh, usia bukan penghalang kan.Ilmu itu sangat luas kan?

         Entri akan datang UA akan kongsikan lagi keindahan tasik ini secara keseluruhan dan keunikannya sampai ada yang buat weeding photography di tasik ini.Bagi UA capture dulu gambar tasik ini dari angel yang paling menarik ok.

Tuesday, 21 June 2016

Digital Art contest by Printcious | artwork

ummul azkee

Printcious Art Contest 


        Dua bulan lepas printcious.com, online shop yang menjual cenderhati/hadiah telah mengadakan Art Contest dan UA ada sertai. saja mencuba-cuba, tidak lah berharap sangat untuk menang memandangkan UA masih baru dalam dunia lukisan digital ini.Tambahan pula semua pelukis digital yang sertai hebat-hebat belaka, UA picisan sahaja. huhu..

        Lukisan di bawah ini lah yang UA submit untuk art contest tersebut. Biasa-biasa sahaja kan.Tapi insyallah dari hari ke hari UA akan perbaiki untuk jadi lebih baik.







Senarai pemenang Printcious Art Contest






     Sedar tak sedar semasa tengah menulis entri ini, rupanya nama Top 10 winner sudah diumumkan 16hb jun yang lepas. Dan UA tak pun menang. Hehe.. UA tak ada lah sedih sebab tahu banyak mana usaha dan tahu tahap mana skill sendiri. Insyallah akan datang takkan putus asa untuk sertai Art Contest yang lain. Buat pengetahuan semua salah satu cara untuk hasil seni seseorang pelukis mendapat pengiktirafan adalah dengan menyertai pertandingan. Menang adalah satu bonus, kalau kalah itu tak bererti tak berjaya, tapi kesungguhan yang paling dipandang  pada seorang pelukis itu.






Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib