Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Friday, 6 May 2016

Top 20 winners of IKEA Soft Toy Competiton 2015,Tahniah!

ummul azkee


IKEA Soft Toy Competiton 2015, Cuba teka siapa yang menang top 20?


      Selamat malam semua, terasa cepat minggu ini berlalu,jumaat akhirnya. Esok cuti!yeahh!hehe.. Sejak Afrina dan Adriana sekolah tahun ini, bukan Afrina dan Adriana sahaja yang tertunggu-tunggu hari sabtu, ibu pun sama. Nak berehat kononnya..Tahun ini tahun paling mencabar bagi UA dan suami, macam-macam dugaan kami hadapi, terasa lelah tak terkata rasanya. Minggu ini pun dugaan dia maha kuat, Allah sahaja yang tahu, dan UA sedaya upaya bersabar dan positif. Dalam hati berkata-kata 'mungkin ada hikmahnya'. Dan mahu sebolehnya bersangka baik dengan setiap dugaan yang datang.
   
    Dalam keadaan hati gundah gulana dan diselubungi kerisauan hari Isnin yang lalu, tiba-tiba suami bersuara membaca mesej pada phone dia. UA terpinga-pinga, terkejut dan bertanya berkali-kali, betul ke? siapa yang menang? Baru sahaja UA berkata-kata dalam hati, memujuk hati untuk sabar, terus Allah s.wt  bagi  beri gembira ini.




  Rupanya salah seorang gegirl UA menang top 20 dalam IKEA Soft Toy Competition 2015.Ya Allah syukur sangat! Terasa hilang sikit bebanan yang kami tanggung waktu itu. Sungguh UA tak sangka dan rasa tak percaya, waktu itu UA hampir terlupa competition ini dan kami ke sana pada hari terakhir pertandingan itu berlangsung, Semata-mata mahu anak-anak join  competition itu kami ke IKEA. Tak sia-sia kami ke sana.

    



   Jujurnya UA gembira sangat walaupun competition ini untuk kanak-kanak yang mungkin bagi orang lain hanya perkara kecil, bagi UA ini langkah pertama untuk anak-anak lebih berusaha untuk
mencapai apapun yang mereka cita-cita kan. Dan insyallah kami akan raikan kegembiraan ini pada 8may, hari ahad ini bersama-sama. Nak tengok drawing nya dan siapa yang menang? tengoklah gambar dibawah.. 


Fadlyn Afrina!!!! yeah!

Sebenarnya IKEA Soft Toys competition 2015 adalah tahun ke dua diadakan dan terbuka pada semua kanak-kanak seluruh dunia. Dan hanya 20 lukisan dipilih untuk bertanding ke peringkat dunia mewakili negara masing-masing. Dianjurkan IKEA bersama UNICEF sebagai satu kempen bagi membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik akibat daripada peperangan dan kekurangan dari segi pendidikan. Tahun ini ada lagi tau competition ini, jangan lepaskan peluang bagi ya ada anak kecil.

    untuk lebih maklumat tentang kempen flush toys ini boleh klik :


dan untuk maklumat mengenai competition ini boleh klik :

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib