Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Monday, 25 April 2016

Forever Living produk kesihatan dari bahan semulajadi

ummul azkee

FOREVER  LIVING | Memperbaiki kualiti kesihatan dalaman dan pemasalahan kulit. 


       Dari hari ke hari semakin ramai sedar akan kebaikan bahan semulajadi pada kesihatan tubuh badan. Tak dapat dinafikan lagi, setiap yang diciptakan oleh Allah swt di bumi ini bermanfaat pada kita sebagai hambaNya. Ini dibuktikan dengan lambakan pelbagai produk berasakan tumbuh- tumbuhan dan juga buah-buahan. Antara tumbuhan yang telah terbukti mampu membantu memberikan penyembuhan adalah seperti Aloe vera, Avacodo, buah delima yang mempunyai pelbagai khasiat dan kebaikan padanya. UA sendiri mengamalkan Aloe vera bagi penyakit Ekzema yang UA alami sejak dari kecil, juga digunakan untuk penyembuhan luka.selain lain daripada itu UA juga amalkan Aloe vera gel sebagai makanan tambahan untuk proses detoks.Antara syarikat yang banyak menghasilkan produk berasaskan bahan semulajadi  adalah Forever Living yang semakin dikenali dikalangan rakyat malaysia akan keberkesanannya.


     Forever living merupakan antara syarikat yang menyediakan pelbagai produk kesihatan dari bahan semulajadi, samada untuk kegunaan luaran mahupun makanan tambahan. Aloe vera, Avacado, buah delima, madu adalah antara bahan-bahan yang digunakan dalam setiap produk Forever.

     Antara produk kesihatan, makanan tambahan Forever yang paling popular adalah Aloe vera gel kerana ia boleh diamalkan seisi keluarga dari pelbagai peringkat umur yang membantu proses detoksfiaksi. Selain daripada itu, Artic sea, Garlic Thyme dan Bee polin yang mampu menbantu menyelesaikan permasalah dalaman seperti obesiti dan strok.

 

    
        Forever living juga ada menyediakan produk penjagaan dan kecantikan kulit seperti lips balm yang berasakan dari aloe vera yang memberikan perlindungan dari cahaya matahari dan juga kekeringan. Mengandungi SPF 30 yang bertindak sebagai perlindungan dari cahaya matahari  dan Aloe vera sebagai pelembap semulajadi. Selain dari pelindungan bibir, produk pelindungan kulit dari cahaya matahari juga ada.

  Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang sensitif seperti ekzema, proasis,panau mahupun luka akibat kemalangan mahupun parut akibat minyak, UA cadangkan penggunaan Alo vera gelly. Dengan pemakaian gelly ini secara konsistan, insyallah akan sembuh.


    Produk pembersihan diri daripada Forever Living turut menarik perhatian UA, seperti Face and Body Soap yang berasakan buah Avacoda yang dikenali sebagai buah yang kaya dengan vitamin, Juga ubat gigi Aloe vera yang unik.
Pada yang berminat untuk dapatkan produk Forever Living boleh lawati ...

FACEBOOK :  Fara Hana

INSTAGRAM :   @farahamzah.my

ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

1 comments:

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib