Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Tuesday, 12 January 2016

Projek DIY Januari 2016

ummul azkee


PROJEK DIY JANUARI 2016 | 

     Pagi semua! Walaupun awal januari kebanyakkan orang sibuk dengan pekerjaan dan persekolahan anak-anak, UA yang bergelar suri rumah ini sebenarnya ada juga projek lain yang dirancang dan perlu diselesaikan dalam bulan ini. Insyallah, hujung bulan ini adik perempuan UA akan melangsungkan  perkahwinan.
  Jadi dia ada permintaan, dia minta UA hasilkan bunga tangan dari kain felt untuk hari perkahwinannya nanti. Tahun sebelum ini pun UA ada hasilkan bunga tangan dan hantaran bertemakan bunga felt untuk  adik yang lain. Jadi apabila adik yang ini juga nyatakan permintaan dia pada UA, sebolehnya UA tak menolak.

Bunga tangan felt yang UA hasilkan beberapa tahun lepas


DIY BUNGA TANGAN UNTUK PERKAHWINAN

DIY BUNGA ROS FELT


   Bahan- bahan yang dperlukan untuk menghasilkan bunga dari kain felt tidak lah begitu rumit, hanya memerlukan mutiara tiruan, dawai yang sedikit keras (dawai berwarna silver atau gold), gam UHU kain felt dan pemegang bunga. Akan tetapi kain felt yang dipilih tak boleh yang terlalu lembut seperti yang ada di jua di DAISO. UA beli kain felt yang agak keras di kedai menjual barang hantaran perkahwinan. UA biasanya beli di Kuala Lumpur, di kedai BUNGA REBEN yang terletak di Jalan Haji Taib. Kos untuk menghasilkan bunga tangan dari kain felt tidaklah begitu tinggi cuma untuk menghasilkannya memerlukan kesabaran dan ketelitian.Berminat untuk menghasilkan bunga tangan dari kain felt? Nanti UA kongsikan di entri akan datang ya!ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

1 comments:

  1. Rajin and so creative! nanti jangan lupa share hasil akhir yer...hehehe..teringin nak tengok tau!

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib