Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Wednesday, 1 July 2015

#Cabaran20hari Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa

ummul azkee


Pengalaman Pahit Di Bulan PuasaZaman kanak-kanak

 Pengalaman pahit di bulan puasa??hm..rasanya mula-mula terasa sedih di bulan puasa adalah pada usia UA 12 tahun tapi tak lah pahit sangat pun sebenarnya..hhihihiihi..sedih sikit.
 Waktu itu 1 ramadhan,Umi UA bersalinkan adik UA yang ke enam awal pagi waktu sahur.Tinggallah UA dengan adik-adik yang masih kecil waktu itu.Walid kerja waktu itu,lepas itu perlu uruskan umi di hospital.Sedih masa itu,kena fikir sendiri nak masak apa untuk buka.huwaaa..nasib ada jiran yang bantu UA.Maklumlah selalunya umi yang masak dan sediakan.Pertama kali waktu itu perlu masak juadah berbuka untuk diri sendiri dan adik-adik tanpa umi dengan walid.sob..sob..


Zaman Universiti

  Zaman universiti terasa pahit juga bulan puasa.lagi-lagi apabila juadah berbuka puasa habis dijual,tak sempat nak beli..huwaaa..dan-dan masa itu teringat umi dan suasana berbuka di rumah..Sahur pun sama,makan ala kadar,tak ada lah nak berbuka macam makan malam bagai waktu tu.


Puasa tanpa walid

Waktu sekolah rendah dulu pernah walid ke luar negara di New zealand sebab kerja.Masa itu akan rasa sayup dan sedih apabila walid telefon.Kasihan pada walid berpuasa di rantauan tanpa kami,umi dan adik-adik.Makan pun masak sendiri.sedihhhhh..

Itu sahaja rasanya pengalaman pahit UA dibulan puasa..apapun pengalaman itu mengajar UA lebih tabah dengan dugaan yang mendatang..

#cabaran20hari #pengalaman pahit di bulan puasa #exchangefeedgroup #KBBA
ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

0 comments:

Post a Comment

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib