Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 2 July 2015

#cabaran20hari pengalaman manis di bulan puasa

ummul azkee


PENGALAMAN MANIS DI BULAN PUASA


 Apabila bercerita mengenai pengalaman manis di bulan puasa,UA pasti ramai yang mempunyai kenangan manis bukan.Walaupun adakalanya ada juga pengalaman pahit yang dilalui di bulan mulia ini tetapi begitulah lumrah hidup,ada manis ada pahitnya baru lah hidup berwarna warni ya tak?

  Bercerita tentang pengalaman manis di bulan puasa,UA rasa tiada yang pengalaman yang lebih manis selain daripada UA dan adik-adik,umi dan walid dapat berkumpul berbuka bersama.Di waktu ini lah terasa kemanisan bulan puasa dengan kemeriahan,gelak tawa serta senda gurau.Seronoknya rasanya apabila dapat berkumpul bersama-sama.

  Selain dapat berkumpul,pengalaman paling manis di bulan puasa  dengan umi yang masih UA ingat hingga kini adalah pergi solat terawih bersama-sama di masjid waktu di bangku sekolah.Waktu itu baru pertama kali mencuba-cuba bersolat terawih,dengan perasaan teruja dan pertama kali juga tersa tenang dengan suasana dalam masjid ketika menunaikan soalt terawih.Rasa rindu dengan pengalaman manis di bulan puasa dulu-dulu .Seronok sangat!dan masih terbayang-bayang lagi di mata.Sekarang suasana sudah berbeza,sekarang pergi berterawih dengan suami dan anak-anak.

    Pertemuan pertama UA bersama suami juga pada bulan puasa,lepas bertemu berbuka pula bersama.hehehe..


#cabaran20hari #exchangefeedgroup #kbba


ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

0 comments:

Post a comment

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib