Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Monday, 8 June 2015

Aktiviti baru hujung minggu!

ummul azkee


PERPUSTAKAAN KOMUNITI PETALING JAYA
perpustakaan komuniti petaling jaya
gambar dari laman facebook perpustakkaan komuniti petaling jaya


     Setelah hampir 7tahun tinggal di Petaling Jaya,baru minggu lepas UA tahu yang di sini ada Perputakaan awam.perpustakaan awam lah kan..tapi di panggil Perpustakaan Komuniti Petaling Jaya.kasihan kan..huhuhuhu..Maklumlah memang tak tahu menahu,emmag pendatang di sini,lagipun memang selama ini tak pernah ada rasa mahu tanya pula pada jiran ada ke perpustakkan awam di sini.huhuhu..jumpa makluma pasal perpustakaan ini dari facebook.Besar juga perpustakkan ini,ada 3tingkat tak silap,ada sediakan lif dan sistem pinjaman dan pemulangan buku juga agak canggih.Perjalanan dari rumah ke sini ambil masa 5minit,tak perlu pergi jauh ke Shah Alam atau Kuala Lumpur.

     Selepas selesai program di sana minggu lepas,UA pergilah melawat kawasan perpustakaan ini sendirian.Lepas melawat bahagian buku kanak-kanak terus terdetik di hati UA,"Afrina dan Adriana mesti suka!"dan sehari selepas itu bawa lah dua orang puteri UA ini ke sana..Punyala seronok Afrina dan Adriana tengok banyak buku..rambang mata dan tak keruan tak tahu nak baca yang mana satu..kelakar tengok gelagat mereka.hihihihi..lepas itu diam dan baik  membaca..sangat leka.
  Jadi minggu ini UA bawa lagi ke sana,minggu lepas terus daftar jadi ahli dan dapat lah mereka berdua pinjam buku.Minggu ini pinjam buku lain pula..Yang pastinya selepas ini pergi ke perpustakkan ini memang akn jadi aktiviti wajib setiap hujung miggu bagi keluarga UA.Memang dekat sangat dengan rumah.
  Sambil Afrina dan Adriana berseronok membaca boleh lah UA menyelam sekali buat kajian tentang buku kanak-kanak di sana.memang berbaloi sangat!ruang buku kanak-kanak di sini besar dan banyak bahan bacaanya.dari buku bergambar,novel kanak-kanak bahasa melayu,bahasa inggeris,komik dan banyak lagi.

 Sesiapa yang mahu ke sana di sini UA sertakan alamat :

PERPUSTAKAAN KOMUNITI PETALI NG JAYA

LOT 389,JALAN SELANGOR,
SEKSYEN3,46050 PETALING JAYA,SEL

atau boleh layari www.mbpjlibrary.gov.my

   

ummul azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

0 comments:

Post a comment

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib