Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Tuesday, 31 January 2017

Penawar Resdung Paling Mujarab

Ummul Azkee

  Penawar Resdung Mujarab






      Hai, Siapa yang ada penyakit resdung? Selalu bersin, gatal hidung, mata dan deria bau pun berkurangan. Entri kali ini UA nak berkongsi satu penawar resdung yang berbentuk kapsul yang dikenali sebagai Penawar Resdung Mujarab

    Sebenarnya UA pun ada penyakit resdung ini, Memang bangun pagi akan bersih, alah pada habuk dan kalau makan makanan laut pasti hidung UA akan gatal dengan teruk. Kadangkala kepala akan sakit jika resdung UA semakin teruk.

   Dan baru-baru ini salah seorang adik UA resdung dia semakin teruk sehinggakan mata nya membengkak dan sakit. Pada mulanya dia sangkakan sudah sembuh sepenuhnya kerana tiada tanda resdung seperti bersin,gatal hidung mahupun muka ditumbuhi jerawat, setelah berjumpa doktor didapati bengkak dimatanya adalah disebabkan oleh resdung.

 Jadi UA ingin berkongsi tentang simptom resdung berserta penawar resdung mujarab untuk mereka  yang menghadapi resdung ini hingga menganggu aktiviti harian kerana resdung memang agak merimaskan dan tidak selesa pada diri sendiri mahupun orang sekeliling. Jadi ada baik kita ikhtiar untuk sembuhkan nya sebelum menjadi parah kerana penyakit resdung yang tidak dirawat boleh menyebabkan buta dan boleh membawa maut.



Simptom utama Resdung 


  • Hidung sentiasa berair (selsema setiap masa terutama cuaca sejuk dan awal pagi)
  • Lendir dari hidung dan tekak
  • alah pada  makanan laut seperti udang, ketam, sotong dan sambal belacan
  • Bersin bila terkena habuk
  • Banyak jerawat
  • Nafas berbau
  • Keputihan (wanita)






    Jadi, pada yang ada simptom seperti di atas, dan untuk mengelakkan penyakit resdung ini bertambah buruk adalah lebih baik kita mencari penawarnya dengan mengamalkan pengambilan kapsul Penawar Resdung Mujarab. Ia adalah penawar resdung berbentuk kapsul yang di hasilkan menggunakan serbuk akar kayu herba tradisional yang mampu merawat resdung dari dalam.







Cara Pengambilan


  • 1 biji sebelum tidur di waktu malam dan 1 biji di waktu pagi
  • Ibu mengandung tidak dilarang untuk menggunakan ubat ini
  • Jangan dilangkah



  untuk kesan yang lebih cepat di cadangkan untuk  membuka kapsul dan letakkan serbuk akar kayu ke dalam gelas berisi air kosong.


NASIHAT: Untuk permulaan, Dos yang perlu dimakan hanyalah sebiji sebelum tidur di waktu malam dan sebiji di waktu pagi. Dan sekiranya penyakit anda sudah berkurangan, anda tidak perlu lagi ambil dos setiap hari, Cuma ambil bila anda perlu saja. Contohnya dalam seminggu cukuplah sekadar anda menelan sebiji atau dua biji. Ataupun anda juga boleh menelan ia selepas anda memakan makanan laut.



   Untuk pesanan kapsul penawar resdung mujarab ini bolehlah hubungi PUAN AISYAH di 013-9871616



TESTIMONI PENGGUNA KAPSUL PENAWAR RESDUNG MUJARAB








  Harap perkongsian ini memberi manfaat dan menjadi penyelesaian pada mereka yang menghadapi penyakit resdung ini. Rawatlah sebelum ia semakin teruk. Sekian.





Saturday, 28 January 2017

meneroka alam bersama,di Taman Botani Negara

Ummul Azkee
 

TAMAN BOTANI NEGARA, LOKASI MENARIK PENCINTA ALAM

         



   Hi Semua, Good morning, selamat bercuti sempena tahun baru cina ya, mesti ramai balik kampung kan cuti kali ini. Pada yang tak balik kampung dan tengah berkira-kira nak ke mana hari ini, esok ataupun isnin dan selasa ini boleh lah bawa anak-anak ke Taman Botani Negara.


  Mesti ramai tertanya-tanya Taman Botani Negara ini di mana ya? Masa mula-mula dengar UA pun tertanya-tanya perkara yang sama. Lepas pergi ke sana barulah UA tahu rupanya Taman Botani Negara ini rupanya nama baru bagi Taman Bukit Cerakah. Ha, mesti ramai tahu dah kan di mana, hihi. Di Shah Alam lokasinya. Dekat sahaja bagi yang tinggal di lembah klang.



  Pada yang sukakan alam, tumbuh-tumbuhan, bunga-bungaan dan juga aktiviti lasak boleh lah ke sini. Keluarga yang ada anak-anak kecil ataupun bujang sesuai je ke sini. Macam-macam aktiviti   dilakukan di sini. Boleh berseronok berbasikal dengan anak-anak, ataupun naik trem melawat macam-macam tempat menarik disini. Ada Taman Haiwan, ada rumah empat musim, Taman bunga hiasan, Taman pokok herba dan macam-macam lagi. Besar tempat ini, satu hari explore pun takkan habis.




  UA sebenarnya dan beberapa kali ke sini, mulanya ke sini semasa zaman belajar, dan dengan anak-anak baru dua kali ke sini pada penghujung tahun lepas. Disebabkan UA memang sukakan alam dan anak-anak pun sama,memang seronok bawa anak-anak ke sini. Banyak perkara kita boleh lakukan di sini.





        Dua kali dalam 2 minggu UA ke Taman Botani, pertama kali pergi tak ada berjalan sangat sebab kurang sihat. jadi Adriana dan Afrina explore sendiri. UA memerhati sahaja dari jauh. Mereka ini seronok lah dapat main masak-masak menggunakan daun. Teringat UA memori masa kecil, main masak-masak gitu juga, cumanya curi periuk nenek. haha..




  Afrina pula teruja berjumpa dengan kawan baru dia siput. hihi.. seronok tengok anak-anak terdedah dengan alam ciptaan Tuhan, daun-daun, pokok-pokok dan binatang di sini. Di taman haiwan ada macam-macam juga binatang ya, ada rusa, burung, kucing, angsa, landak, kuda dan macam-macam lagi. mau tak seronok kalau anak-anak datang sini.



  Antara sebab lain UA ke sini adalah kerana ayah UA ada join venture dengan Taman Botani. Ayah UA ada perniagaan Archery, kadangkala hujung minggu kalau suami tak bekerja atau waktu lapang s adalah bantu ayah dan adik-adik di sana. Jadi sesiapa yang teringin nak mencuba sukan sunnah ini boleh lah datang ke Taman Haiwan di Taman Botani ini.






   Kanak-kanak semuda 5 tahun pun boleh mencuba sukan ini. Adriana pun dah terjebak dengan sukan ini, walaupun pada mulanya dia tak berapa suka. Apabila sudah mencuba sekali, memang jadi seronok. UA pun macam tu.hihi. Kami berdua siap bersaing dalam sukan ini tau. Serius, memang seronok! Selain dari itu, horse riding pun ada bersebelahan dengan kawasan memanah, Jadi lepas memanah boleh berkuda pula, Dua -dua pun bagus, sukan sunnah kan!


  

    Sabtu pagi  kalau ke sini memang meriah, ramai keluarga ke sini bawa anak-anak. Tengok telatah keluarga di sini pun menghiburkan tau. Berbasikal bersama paling UA suka tengok tapi UA belum cuba lagi lah. Next time Insyallah.





    Kali kedua UA kesini, UA dan Adriana spent time berdua, naik trem pergi ke taman bunga hiasan, kami melukis bersama. Lihat bunga-bunga hiasan yang cantik dan lukis. Sayangnya phone UA rosak, tak boleh lah nak capture gambar bunga yang cantik. Sedih. tapi tak apa next time for sure UA akan capture gambar bunga di Taman Botani ini..

   Jadi kalau tak ada rancangan ke mana-mana datanglah ke Taman Botani. UA jamin anak-anak mesti happy dan ibubapa pun excited. hehe. Oh ya kalau nak memanah boleh datang ke Taman Haiwan setiap hari Sabtu dan ahad. Murah je. RM5 untuk tujuh batang anak panah dan RM 10 untuk 15 batang dan dibuka bermula dari pukul 9pagi hingga 5petang. Insyallah kalau ke sana boleh jumpa UA juga kalau ada jodoh. Hahaha..

 Setakat ini jela entri kali ini, lama juga nak karang entri ini. Nanti UA cerita lagi, Selamat Bercuti semua!

Wednesday, 18 January 2017

CROCS | Koleksi terbarunya tersangatlah menarik hati!

Ummul Azkee





TERTARIK HATI DENGAN KOLEKSI TERBARU CROCS







      Hai! Hari ini kan UA nak berkongsi cerita tentang koleksi terbaru dari CROCS, cantik sangat koleksi terbaru kali ini, UA berkenan sangat! Siapa yang tak kenal jenama crocs shoes  ini kan? Memang tersangat popular dan antara kasut menjadi pilihan kebanyakkan mereka yang lasak dan mahukan keselesaan.

     UA sememangnya ada pengalaman memakai Crocs shoes ini, sehingga kini pun UA selesa ke mana-mana dengan Crocs shoes ini. Selesa sangat pakai Crocs shoes ini,tahan lasak dan mudah pemakaianya walaupun ketika hujan. Basah pun tak perlu risau, sebab diperbuat dari getah, takkan berbau dan mudah dikeringkan.

    Baru-baru ini UA ada terlihat koleksi terbaru dari Crocs di internet, Koleksi terbaru dari Crocs kali ini lain dari yang lain, tidak hanya ada satu jenis kasut seperti mula-mula ia diperkenalkan. Kini ada pelbagai jenis kasut yang sememangnya menarik hati UA. Ada pelbagai jenis kasut Crocs kini untuk wanita seperti UA, ada sandals,loafers, sneakers, wedges,flats dan banyak lagi. UA pasti sesiapa sahaja yang melihat kesemua koleksi terbaru ini, akan jatuh hatilah!

     Jadi, UA nak kongsikan antara crocs shoes yang paling UA suka disini. Jom cuci mata koleksi terbaru dari Crocs, mana tahu berkenan juga! hihi..



     Crocs stretch sole flat




     Cantik kan? Mesti ramai tak sangka Crocs ada pilihan kasut  sebegini. Designnya sangat berlainan dari kasut Crocs yang sedia ada sejak dari dulu yang mungkin agak tidak menarik bagi sesetengah orang. Warna pilihan kasut ini pun sangat menarik dan nampak chic. Kasut ini menjadi pilihan utama UA kerana ia direka untuk memberikan keselesaan pada kaki kita. Istimewanya kasut ini ia sangat lembut kerana bahagian atas nya diperbuat dari stretch canvas . Selain sangat selesa, ia juga senang dipakai dan sesuai untuk gaya kasual. Tersangat sesuai dipakai dengan jeans, slack mahupun skirts. Kasut ini juga ada pilihan untuk lelaki tau! Jadi boleh lah UA matchy dengan husband macam gambar di bawah ini. hehe..






    Crocs Leigh II 2- Strap Wedge   



     Selain flat, UA sebenarnya sukakan kasut jenis wedge juga. UA lebih sukakan wedge berbanding heels kerana ia lebih selesa dan tidak menyakitkan. Selalunya UA pakai wedge untuk majlis tertentu seperti majlis formal. UA sukakan wedge ini sebab ia kelihatan style, feminin dan juga selesa. 2 straps pada Crocs wedge ini diperbuat dari kanvas, dan direka untuk memudahkan pemakaian. Di bahagian kaki nya pula mempunyai contoured Croslite foam footbed untuk memberi keseimbangan dan direka bentuk khas untuk memberikan keselesaan pada si pemakai sepanjang hari.




  Women’s Crocs Isabella Sandal Island Green


    Dalam banyak-banyak kasut wanita, UA rasa sandal ini lah paling penting , comel kan?
sandal ini sememangnya menjadi pilihan UA untuk bersantai, waktu keluar ke kawasan berdekatan dengan rumah,ke taman mahupun ke pantai ataupun pergi shopping. Sangat simple tapi masih bergaya dan sangat selesa kerana ia mempunyai Croslite foam footbed cushions.


     Jadi, menarik kan koleksi terbaru dari Crocs? UA pun dah jatuh hati sangat-sangat dengan semua Koleksi terbaru Crocs ini. Walaupun ada banyak kasut, rasanya kena juga dapatkan koleksi ini, menarik sangat semua design Crocs ini. Mari kita cuci mata sama-sama, dapat beli sepasang pun best ni, puas hati! Jom Shopping Crocs shoes!!!




Sunday, 15 January 2017

Idea Sketch

Ummul Azkee


IDEA, SKETCH DAN IMAGINASI


        Waktu sekarang menunjukkan 12.21am, dan UA in mood untuk menulis di sini. Waktu malam dan sunyi adalah waktu paling UA suka untuk menulis di blog, tiada gangguan dan lebih tenang nak menyusun ayat.

        Ok, insyallah tahun ini UA azam mahu perbaiki skill melukis, lebih banyak bereksperimen dan lebih kreatif dalam penghasilan sesuatu artwork. Sejujurnya UA suka melukis sesuatu yang real atau dalam definisi seni dipanggil realism ataupun still life (boleh google untuk lebih memahami) lukisan yang kita hasilkan dengan lihat secara terus atau melalui photography. Penghasilan lukisan sebegini sebenarnya bukan sesuatu yang mudah. Ia memerlukan sepenuh tumpuan, memakan masa dan juga memerlukan penglihatan yang tajam. Sangat mencabar tapi menyeronokkan. 

      UA bukan sudah tidak berminat dengan lukisan realism, tapi cuma ingin lebih kreatif dalam penghasilan artwork kerana artwork yang kreatif  lebih memberi impak. Bagi UA menghasilkan sesuatu yang mememerlukan daya pemikiran dan imaginasi yang tersendiri itu menjadikan sesuatu lukisan itu bermakna dengan cerita tersendiri dan ia membuatkan kita berfikir di luar kotak.


      Setelah puas mengelamun dan mencari idea untuk sketch pertama di tahun 2017, UA mulakan dengan lakaran menggunakan pensil terlebih dahulu,selepas itu menggunakan pen.




        Kemudian baru UA teruskan dengan warna dan akhir sekali masukkan detail pada sketch ini.
Sketch ada bermacam sketch, ada sketch untuk latihan skill melukis yang fokus pada bentuk dan garisan dan ada juga untuk proses penghasilan Idea.
 Untuk sketch yang UA buat kali ini adalah sketch untuk penghasilan idea, teknik (cara)dan medium (bahan/warna) bagi UA. 
     Dalam sketch ini UA gunakan drawing pen, watercolours dan juga connector pen dari Faber- Castell. Penggunaan lebih dari satu medium pada sesuatu lukisan disebut Mix Media.





     Setelah beberapa hari penghasilan sketch ini sedikit demi sedikit &idea yang datang secara tiba-tiba, membuah kan hasil lukisan diatas. Harap perkongsian ini memberi sedikit ilmu tentang dunia seni. Kalau mahu lihat proses lukisan UA ini berserta beberapa video boleh lihat di instagram UA di@ummulazkeearts .
   Moga bermanfaat dan pada yang minat melukis boleh mencuba-cuba. Jangan takut mencuba kerana melukis merupakan salah satu cara untu kita ekspresi diri kita sendiri.

   Sekian. Selamat Malam.

Tuesday, 10 January 2017

FemMist beri keselesaan sepanjang hari

Ummul Azkee


FemMist | Penjagaan khas untuk wanita





     Hai! Selamat pagi semua. Moga ceria sepanjang hari ini hendaknya. Mesti waktu begini semua tengah sibuk ke office atau bagi suri rumah macam UA ni sedang mengemas rumah ataupun memasak kan. Pagi ini UA saja nak berkongsi produk yang UA gunakan setiap hari untuk keselesaan diri sendiri, FemMist!

    FemMist ini sebenarnya adalah produk penjagaan bahagian intim wanita yang mudah digunakan tanpa perlu kita kerap ke tandas. FemMist ini adalah salah satu produk dari Furley Bioextract yang mengeluarkan produk berasaskan pati manggis. Pada yang pernah baca entri sebelum ini mesti tahu tentang minuman kesihatan berasaskan manggis, Ostania Mangosteen  Amrita yang UA ceritakan itu.




    FemMist ini ada produk semulajadi yang selamat digunakan. Ia berasaskan ekstrak maggis dan manjakani yang bertindak melawan jangkitan bakteria, fungus , keputihan dan menganjalkan kulit. Ia dirumus khas untuk memberi kesan pantas dan kesegaran berpanjangan. Dengan penyerapan yang tinggi kerana ia digunakan tanpa perlu membilas dengan air  yang sangat membantu untuk wanita kekal kering dan segar sepanjang hari lebih-lebih bagi wanita yang lasak dan sibuk sepanjang hari.





     Didatangkan dengan botol kecil berbentuk spray dan ringan memudahkan penyimpanan dan penggunaan untuk wanita. Mudah di bawa kemana, walaupun dalam handbeg yang kecil. UA sendiri sentiasa bawa FemMist kemana sahaja bagi menjaga keselesaan dan kebersihan sepanjang hari. Produk ini sangat lah berguna pada UA kerana memberi keselesaan dan ia boleh digunakan 3kali setiap hari. 




   Pada yang berminat untuk mencuba boleh dapatkan secara online di laman web rasmi Furley Bioextract di furleybio store .Dan istimewa buat pembaca blog ini yang ingin membeli FemMist boleh dapatkan diskaun RM10 dengan menggunakan coupun code FBIO-1NS semasa cheout pun pengesahan pembelian.

    Maklumat lanjut mengenai produk lain boleh juga kunjungi laman sosial Furly Bioextract di FACEBOOK ,INSTAGRAM dan juga TWITTER.

    

Januari & Cerita Mengubah hidup

Ummul Azkee

Di Januari



   Hai,semua. UA berentri lagi buat kali kedua di bulan januari kali ini. Ok kali ni nak bercerita pasal Januari jer tau! Biasanya semua orang excited dan bersemangat di bulan januari ini kan. UA pun excited juga. Harapannya nak mulakan hidup baru, semangat baru, impian baru, wishlist baru, manusia yang baru,semuanya baru lah, maklumlah awal tahu, semangat pun berkobar-kobar semacam kan? betul tak?





   Tak salah pun semua tu kan, nak jadi manusia yang lebih baik, sebab kalau kita mahu kan perubahan dalam hidup, nak majukan diri, nak jadikan diri lebih baik, kan itu bagus! Dari tiada perubahan atau tak mahukan perubahan yang lebih baik dari tahun ke tahun, Walaupun setiap perancangan itu atas ketentuan Dia, dan mungkin banyak dugaannya. Kadangkala juga apa yang kita rancangkan tak berjalan seperti yang kita mahukan. Tapi niat kita mahukan perubahan itu pun sudah cukup baik kan? Jadi mari jalan terus, jangan menoleh kebelakang. Terus positif dan usaha lebih lagi di tahun baru ini.

ORANG BARU DAN MEMBINA KEHIDUPAN BARU


  Bercerita bab bulan januari kali ini ada dua banyak  perkara baru yang UA dapat .hihi. Yang pertamanya seronok nak cerita yang UA baru dapat anak buah baru semalam. Anak buah kedua UA, anak adik perempuan kedua UA. Seronok rasanya bila ada orang baru dalam hidup walaupun bukan anak sendiri. Anak buah pun mesti lah anggap anak sendiri kan.




   Dan yang kedua nya insyallah dalam akhir bulan ini akan dapat adik ipar baru, bertambah besar keluarga kami, dan insyallah juga adik perempuan kelima akan melahirkan baby pertama bulan tiga nanti. Tiga orang baru dalam hidup UA tahun ini , happy tak terkata, terutamanya bab baby tu, Seronok dia lain sebab dah lama tak merasa ada baby dalam keluarga. hihi..




IMPIAN DAN FOKUS DI TAHUN 2017





  Dan buat diri sendiri pula, UA akan usahakan setiap impian dan sasaran UA di tahun ini terutamanya dalam bidang seni lukis. Impian yang UA impikan sejak dari kecil, mahu terus hidup dengan berus, kanvas dan warna. Dan pastinya UA mahu ke satu tahap yang lebih tinggi, lebih baik.


  Yang pastinya semua perubahan ini bukan hanya untuk diri sendiri, ini untuk anak-anak, suami dan keluarga. Insyallah UA akan usaha sedaya mungkin untuk lakukan perubahan dalam hidup, dengan cara yang UA mahukan. Yang mungkin ada orang yang takkan faham. Apapun jalan yang dipilih, yang pastinya ia takkan mudah. Perlu usaha, usaha dan usaha.

  Moga segala impian dimakbulkanya. Moga-moga impian ini lebih menyedarkan UA yang segalanya berlaku dengan ketentuannya jadi perkara yang sentiasa perlu diingati adalah jaga hubungan dengan Dia, mohon kekuatan dari Dia, minta pada Dia. Insyallah segala yang diimpikan akan dimakbulkanNya. Amin.





Monday, 9 January 2017

Rancang percutian 2017 bersama Air Asia di Traveloka.

Ummul Azkee

 Rancang percutian paling murah di Traveloka bersama Air Asia
 

     






Hai! Selamat tahun baru 2017 semua! 2016 sudah melabuhkan tirainya, pastinya banyak momen indah kita lalui tahun lalu, yang kurang indah pasti ada, tapi yang kita mahu ingat pastinya yang indah-indah belaka kan? Ada bermacam cara kita boleh lakukan untuk mencipta momen gembira buat diri sendiri mahupun bersama keluarga kn? Salah satu caranya adalah dengan pergi bercuti, betul tak? UA pasti semua orang mesti suka pergi bercuti, pergi makan angin tempat di negara bermusim sejuk, bergembira dengan keluarga.Siapalah tak suka kan?



cantiknya jepun.destinasi impian UA ni.. google image.


  UA pun suka kalau ada peluang pun teringin juga pergi bercuti,rehatkan minda dari reality life yang sibuk yang kadang-kadang buat kita stress. Naik flight,melawat tempat menarik, mesti seronok kan?

  Permulaan bagi tahun 2017 ini antara perkara dalam wishlist UA adalah pergi bercuti ke destinasi impian UA dengan keluarga, tapi dalam fikir penuh tanda tanya, berapa kos bercuti? berapa harga tiket penerbangan? Di mana nak cari tiket dengan harga yang murah dan menepati bajet? Ramai yang bagi pendapat kalau nak pergi bercuti lebih elok buat perancangan awal.

    Dalam tengah sibuk nak survey segalanya, ada seorang kawan ni dia cadangkan UA ke laman web traveloka . Katanya di situ ada macam-macam promosi diskaun bagi tiket penerbangan dan juga penginapan hotel dan kita boleh booking tiket penerbangan dan penginapan tarikh yang kita mahukan.





   Selain dari itu, kawan-kawan dan saudara mara berceritalah dengan UA tentang penerbangan yang paling berbaloi untuk di pilih di Traveloka. Mereka ni nasihat panjang lebar lah katanya kalau nak " the cheapest flights and save money" Air Asia lah pilihan yang paling tepat. Masa itu dengar je segalanya, sebab tak tahu apa tentang Air Asia, tapi setelah UA dengar pengalaman mereka dan cari maklumat dengan lebih teliti, tak dinafikan Asia Asia sememangnya pilihan yang terbaik. Nak tahu kenapa boleh baca di bawah.







5 sebab kenapa Air Asia pilihan yang terbaik untuk penerbangan destinasi percutian


1. Tawarkan harga tiket paling murah

Sebab utama Air Asia jadi pilihan UA adalah kerana mereka menawarkan harga tiket penerbangan paling murah.Setelah survey, memang Air Asia menawarkan harga tiket yang sangat murah. Ini memang tidak boleh dinafikan lagi kerana kini terdapat pelbagai lapisan masyarakat yang memilih Asia Asia untuk percutian mereka. Bertepatan dengan tagline Air Asia "Everyone can fly".
Walaupun terkenal dengan syarikat penerbangan tambang murah, Air Asia sering juga menawarkan harga yang lebih rendah dengan promosi dan pakej penerbangan yang menarik yang mana menjadi antara sebab Air Asia menjadi pilihan traveller untuk mendapatkan tiket penerbangan termurah.






2. Tempat duduk Premium yang sangat Selasa

    AirAsia are the cheapest flight with maximum comfort . nak tahu kenapa? Mari nak cerita.Pada UA bab tempat duduk ni yang paling  penting! Dengan penerbangan dalam masa yang panjang, UA paling titikberatkan keselesaan sebab sebagai ibu beranak dua ini, kalau pergi bercuti memang meletihkan juga dengan drama dua puteri ini. Jadi keselesaan itu paling penting! Mula-mula fikir juga tempat duduk premium tu macam mana ya. Lepas kaji baru tahu yang tempat duduk premium ni dalam satu penerbangan itu hanya ada 12 kerusi sahaja yang hanya tersedia untuk penerbangan Air Asia X. Dengan hanya 12 kerusi, jadi tak ada lah sesak dan padat kan? tempat duduk kita lebih luas dan selesa! dan kerusi juga boleh direbahkan seperti katil, jadi memang sangat selesa, tak adalah duduk tersengguk-sengguk masa tidur. Dan Tempat duduk ni juga dilengkapi dengan skrin privasi, penyandar kepala dan kaki boleh laras, bantal serta duvet. Jadi berbaloi kalau pilih Air Asia, murah lepas itu selesa!

google image


3. Hidangan makanan yang menarik

   Cerita bab makan ni boleh jadi lapar. Nak tahu kenapa sebab masa UA tengah survey untuk booking rupanya Air Asia kan ada pre-booking untuk hidangan makanan sekali. Senangnya hidup pilih je nak makan apa atas flight nanti. Kalau anda tekak melayu, tekak orang asia jangan risau semua hidangan makanan ASEAN favourite orang Malaysia semua ada, antara senarai hidangan yang di sediakan Air Asia adalah Nasi Lemak Pak Naseer, Biryani Ayam Masal Ashok, Ayam Berinti Southwest, Pai Shepherd, Nasi Dagang, Pasta Sayuran.
Pada peminat masakan mamak tak perlulah risau sebab ada juga pilihan menu Mi Goreng Mamak Kamal dan juga Teh tarik. Menarik kan? Jadi jangan bagi alasan tak nak travel sebab makanan flight tak best ya!






4. Kepelbagaian Laluan penerbangan

   Hajat UA ingin travel ke destinasi impian di serata dunia bakal jadi kenyataan insyallah, dengan Air Asia yang  menawarkan penerbangan paling murah dalam abad ini,Haruslah UA rancang percutian setiap tahun kerana kini Air Asia sudah menawarkan penerbangan sehingga lebih 20 destinasi di seluruh Asia, selain dari melakukan penerbangan domestik seperti Tokyo, Beijing, Busan, Sydney, Gold Coast, New Zealand, dan banyak lagi. banyak pilihan laluan penerbangan yang disediakan oleh Air Asia boleh kita pilih.
Tak pernah lagi UA pergi travel overseas, pada yang belum macam UA ni moh lah kita rancang percutian setiap tahun, Mesti seronok! tiket pun murah dengan Air Asia kan. Jangan lepaskan peluang, Rugi tak pergi tengok tempat orang kan.






5. BIG POINT

   Zaman sekarang memang trend kumpul points/mata ganjaran. Di mana sahaja pasti ada konsep beli dan kumpul mata, di pasaraya besar pun ada. Air Asia pun tak terkecuali menggunakan konsep points ini. Tapi yang menarik dengan Big points yang diperkenalkan Air Asia ini dengan setiap pembelian tiket flight kita akan dapat points dan sebagai ganjaran kita boleh menebus tiket penerbangan percuma ke destinasi pilihan kita di seluruh Asia. Best kan? Tak dapat barang tapi tiket penerbangan tau! Boleh sambung travel lagi. Dan prosedur tebus points pun sangat mudah, boleh buat secara online pada bila-bila masa.






  Jadi dah tahu di mana nak dapatkan pakej percutian paling murah dan berbaloi kan? Jangan lupa ke laman web traveloka. Rancang percutian kita dari sekarang dan buat pilihan penerbangan percutian yang terbaik dengan Air Asia, banyak kelebihannya!

   













 

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib