Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 20 April 2017

BATERIKU | Servis tukar bateri paling murah dan dipercayai

Ummul Azkee








     Hai, entri kali ini UA nak warwarkan tentang servis tukar bateri oleh BATERIKU yang makin dikenali dan mendapat sambutan yang sangat baik di kalangan pemilik kereta di Malaysia. Pada sesiapa yang pernah mengalami masalah kereta rosak di tengah jalan, pasti tahu bagaimana cemasnya keadaan waktu itu lebih-lebih lagi jika berkeseorangan terutama bagi pemandu wanita. UA rasa kebanyakkan pemilik kereta  tidak tahu menahu mengenai kerosakan yang timbul ataupun mengetahui keadaan bateri sesebuah kereta, samada masih ok ataupun tidak dan apa yang akan terlintas di fikiran kita waktu itu adalah untuk mendapatkan servis dari mereka yang lebih arif. Kita hanya buat andaian yang mungkin bateri kong tapi tak begitu pasti. Jadi servis tukar bateri dari BATERIKU lah yang sangat-sangat diperlukan waktu itu.



BATERIKU | PENYELAMAT DI WAKTU KECEMASAN DAN MENJIMATKAN WANG


 Dalam situasi terkandas di tengah jalanlah, BATERIKU memainkan peranan menyelesaikan masalah si pemilik kereta. Terdapat banyak kelebihan sekiranya kita menggunakan perkhidmatan BATERIKU, nak tahu kelebihan BATERIKU? Haruslah baca entri UA ini sampai habis ya.






10 SEBAB MENGAPA PERLU PILIH BATERIKU


1. BATERI KERETA MURAH

  Apabila dengar perkataan BATERIKU, sudah pastilah yang terlintas dalam fikiran kita mereka ini menawarkan servis tukar bateri kan. Sememangnya BATERIKU menawarkan servis tukar bateri tetapi yang pastinya  harga bateri kereta yang ditawarkan adalah lebih murah berbanding tempat lain.


2. HARGA TETAP, TANPA CAJ TAMBAHAN

  Selain menawarkan harga bateri yang murah, BATERIKU turut
menawarkan perkhidmatan pada harga yang tetap. Tanpa caj tersembunyi. Berbeza dengan sesetengah tempat yang kebanyakkannya mengenakan caj tersembunyi  sehingga menyebabkan pemilik kereta terpaksa berdepan dengan kos perkhidmatan yang terlalu tinggi.



3. PERKHIDMATAN MELUAS DI BEBERAPA NEGERI

  Pada mereka yang selalu outstation pasti kadangkala bimbang sekiranya kejadian tidak diingin berlaku di tengah jalan. Dengan adanya BATERIKU tak perlu risau kerana BATERIKU bukan hanya menawarkan perkhidmatan di sekitar Kuala lumpur tetapi meluas ke beberapa negeri dari Perlis hinggalah ke Johor Bharu.


4. PERKHIDMATAN PERCUMA

   Yang paling berbaloi sekiranya kita menggunakan perkhidmatan BATERIKU ini, penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan bateri adalah secara percuma. Kos yang perlu dikeluarkan hanyalah untuk harga sebuah bateri sahaja. Jadi sekiranya tiada masalah pada bateri kereta, tiada caj diperlukan. Baguskan?


5. MOTEC TERLATIH

  Pekerja BATERIKU pula terdiri daripada MOTEC (Mobile Tecnician)terlatih yang arif tentang enjin dan kerosakan kereta, jadi kita boleh dapatkan perkhidmatan  BATERIKU tanpa was-was. Bagusnya gunakan perkhidmatan mereka yang terlatih ini, keselamatan kereta dan pemilik kereta lebih terjamin.


6. WARANTI DALAM TEMPOH 12-30 BULAN

  Selain perkhidmatan percuma dan pekerja terlatih, BATERIKU turut memberikan jaminan produk mereka dengan memberikan waranti dalam tempoh yang panjang, dari 12 hinggalah ke 30bulan.
dan warranti servis terdapat di setiap kawasan perkhidmatan. Jadi dimana pun kita dapatkan perkhidmatan, waranti servis boleh diperolehi di kawasan yang berlainan.


7. WAKTU SERVIS HAMPIR 24 JAM

     Waktu servis yang di tawarkan BATERIKU juga lebih lama iaitu dari 7 pagi hingga 1Pagi. Jadi kalau kereta rosak di tengah malam pun, BATERIKU akan datang untuk membantu.



8. PROGRAM #FREECHECKING

    BATERIKU juga adakan program #FreeChecking untuk badan koporat, kelab kereta, komuniti perumahan secara  PERCUMA, Menarikkan? tapi ia bergantung pada tempahan. Jadi jika berminat boleh hubungi BATERIKU untuk sebarang pertanyaan.


9. PELBAGAI ALTERNATIF UNTUK DIHUBUNGI DENGAN MUDAH

 Terdapat pelbagai cara kita boleh gunakan untuk menghubungi BATERIKU apabila berlaku kecemasan.

  Kita boleh hubungi BATERIKU di TOLL FREE : 1 800 22 2324

Atau klik http://bateriku.wasap.my untuk terus Whatsapp BATERIKU (untuk kawasan lembah klang, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis)

Atau klik http:baterikuselatan.wasap.my (untuk kawasan Negeri Sembilan, Melaka dan Johor)


10. MUDAH DIKESAN MELALUI MOBIL APPS

     Sebagai persediaan kecemasan kita juga boleh muat turun Mobil Apps BATERIKU.COM di google Play store dan Apple App Store yang lebih mudah, cepat dan kita boleh "track" pergerakan Mobile Technician BATERIKU. Dengan cara ini kita boleh ketahui jarak lokasi kita dengan Mobile Technician.






  Banyakkan kelebihan BATERIKU? Memang sangat berbaloi jika kita gunakan perkhidmatan BATERIKU? Jadi jangan lupa simpan maklumat penting dan dapatkan maklumat kawasan perkhidmatan mereka sebagai persiapan menghadapi segala kemungkinan yang akan berlaku di masa depan.
  
Kereta mati tengah jalan? Bateri kereta kong? Dapatkan sahaja perkhidmatan BATERIKU, mudah dan menjimatkan!


 NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck

Still life | lukisan berpadukan gambar ataupun setting.

Ummul Azkee

  

      Hi,lamanya UA menyepi kan. sibuk memanjang UA sekarang sampai tak sempat nak menulis di blog ini. Yang sebenarnya dah lama draft gambar tapi tak berkesempatan langsung nak menulis. Ni pun curi masa kejap. Taip laju-laju.hihi.. Ok, kali ini UA nak berceloteh tentang lukisan berpandukan gambar. Gambar tersangatlah penting pada seorang pelukis mahupun designer. Melalui gambar pelukis ataupun designer boleh menjadikan rujukan idea dan komposisi. Jadi perkara pertama sebelum menghasilkan sebuah lukisan yang sempurna, adalah lakaran lukisan berpandukan gambar. Ia tersangat la penting lebih-lebih lagi pada mereka yang masih dalam baru dalam dunia seni lukis ini.


LUKISAN BERPANDUKAN GAMBAR

Still life sketching 

    Seperti semua sedia maklum sketch ini merupakan lakaran awal sebelum sesuatu lukisan dilukis dengan lebih detail pada kertas atas kanvas kan. Kalau lukisan yang dilukis sama dari gambar barangan ataupun buah-buahan ataupun settings di atas meja dipanggil still life. Kalau  hanya sketching disebut still life sketching. Kalau lukisan yang siap biasanya akan di panggil still life painting.

   Waktu UA belajar dulu adalah buat settings di studio untuk subjek painting. Lecturer  dan pelajar akan sama-sama set up barang di atas satu meja dan lepas itu kami akan lukis dan capture gambar barangan ini dengan angel yang kami suka. Pada peringkat awal kami akan sketching untuk kaji bentuk dan position terlebih dahulu, kemudian kaji tentang warna dan akhir sekali baru lah akan dihasilkan  dalam bentuk  painting.


contoh still life painting dari paul Cezzane -Curtain,Jug & Fruits

    Beberapa bulan lepas UA adalah cuba-cuba buat simple settings di rumah dengan hanya gunakan buah epal. Jenuh simpan buah epal sampa hampir busuk haha. Lepas settings capture menggunakan phone. Hasil kalau mahukan gambar yang menarik pastikan  position best dan cahaya terang gekap paling penting untuk dapatkan gambar paniting yang terbaik.



   
       UA baru sahaja bulan lepas buka gambar ini di laptop dan start sketching menggunakan ball pen Papermate Inkjoy. Saja nak berubah mood dengan pen berwarna pula untuk sketch. hitam sahaja bosan juga nak sketch.hihi..
    
    



 Untuk painting in canvas mungkin UA akan buat, lama juga tak buat still life painting ini. Last time 10 tahun lepas kot hehe..Masa study dulu. Insyallah UA akan gunakan watercolour pula untuk kajian warna terlebih dahulu. Lepas itu baru kita lukis atas kanvas. tunggu ok untuk entri akan datang UA akan cerita dan tunjukkan proses painting pula. That's it for now..Jumpa lagi di lain entri. Have A Nice Day!
  


Wednesday, 5 April 2017

M.A.D Wellness | homey spa dengan harga rawatan paling berpatutan

Ummul Azkee


M.A.D Wellness | Spa paling selesa dengan kepakaran 3 doktor



    Hai, Sekejap je masa berlalu kan, da bulan April. Moga semua kita rancang berjalan lancar tahun ini. Ok,Entri kali ini UA sangat teruja ingin berkongsi tentang pengalaman UA ke event pertama UA bersama rakan blogger yang berpeluang mendapatkan rawatan kecantikan di Sebuah spa yang terletak di Sunway Mentari petaling Jaya, iaitu M.A.D Wellness.



  Sebelum ini memang UA tak pernah dengar tentang Spa ini, sememangnya UA tak begitu peka dan ambil tahu tentang spa dan rawatan kecantikan ini walaupun ada beberapa artis seperti Zizan Razak dan Azharina ada mendapatkan rawatan kecantikan disini.

 Mungkin kerana sudah lama sangat tak buat rawatan, kurang selesa untuk dapatkan rawatan pun ya juga tapi disebabkan keinginan untuk manjakan diri dan ingin tampil lebih cantik, UA beranikan diri menyertai rakan blogger lain ke event pertama UA ini sepanjang bergelar blogger.



    Rasa kurang selesa dan gementar itu serta merta hilang apabila UA dapat tahu yang, M.A.D Wellness ini  diterajui oleh 3 orang doktor iaitu doktor Mansur, Doktor Aiina dan juga Doktor Davina yang mana nama spa ini diambil dari nama mereka bertiga,M.A.D. Jadi dengan kepakaran 3 orang doktor ini, keselesaan dan keselamatan rawatan yang dijalankan lebih terjamin pada UA kerana mereka lebih berpengetahuan dan arif tentang rawatan yang diberikan.



Dr Aiina, Dr Davina, Dr Mansur dan Zizan Razak di M.A.D Wellness



sebelum rawatan dilakukan, Dr Aiina berikan penerangan tentang rawatan dan teknologi yang digunakan



    Buat pengetahuan semua, M.A.D Wellness ini merupakan pusat rawatan kecantikan yang secara keseluruhannya menggunakan advanced technology atau lebih tepat menggunakan teknologi estetik. Jadi semua alatan rawatan kecantikannya menggunakan mesin yang canggih dan antara teknologi yang digunakan oleh selebriti hollywood seperti Jessica Alba, Emma Stone dan Katy Perry untuk kelihatan cantik.

   Di M.A.D Wellness ini bukan hanya tertumpu pada rawatan kecantikan muka sahaja ya, rawatan pelangsingan juga ada disediakan. Memang mudah, semua rawatan seluruh badan,dari rawatan muka hinggalah ke badan boleh dilakukan di sini.




 KEISTIMEWAAN M.A.D WELLNESS




     Selain diterajui oleh doktor-doktor terlatih dan juga teknlogi yang canggih, apa yang UA tertarik apabila mendapakan rawatan di sini adalah suasana dan konsep spa di sini yang sangat cozy dan suasana yang selesa . UA sangat selesa sepanjang berada di sini, semasa menunggu untuk rawatan terasa sangat selesa seperti dirumah.



  Ruang menunggu yang berkonsepkan keselesaan di rumah, luas dan  sangat selesa buat mereka yang datang bersama keluarga terutamanya ibu-ibu seperti UA yang ingin datang dan buat rawatan ke sini bersama anak-anak. Keramahan dan kemesraan layanan doktor Aiina, doktor Davina dan juga kesemua pekerja di sini membuatkan UA seronok mendapatkan rawatan kecantikan di sini. Pastinya UA akan ke M.A.D Wellness lagi untuk dapatkan rawatan kecantikan lain pula.Tak sabar nak ke sana lagi. Entri akan datang UA akan kongsikan pula tentang rawatan yang UA dapatkan disini ya tempoh hari.

  Pada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang rawatan boleh lah ke laman sosial M.A.D Wellness.


Atau hubungi no. dibawah untuk sebarang pertanyaan dan appoinment

TELEFON       : 03-5613 5328
HOTLINE       : 018 243 4328



Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib