Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Tuesday, 25 October 2016

OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA | Sedap & berkhasiat !

Ummul Azkee

OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA | MINUMAN KESIHATAN BERASASKAN MANGGIS




    Siapa suka manggis? UA suka sangat buah manggis,manis,masam..memang sedap dan kena dengan selera UA. Tapi manggis ni ada musim nya dan tak dapatlah nak makan selalu kan.




    Baru-baru ini UA diperkenalkan dengan minuman kesihatan berasaskan manggis, OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA, produk keluaran Furley Bioextracts. Rasanya belum ada lagi kan minuman kesihatan berperisa manggis kan. Jadi UA berminat ingin mencuba memandangkan memang tercari-cari makanan tambahan untuk kesihatan dalaman untuk UA, suami dan anak-anak yang berperisa dan sedap seperti jus supaya tak ada lah anak-anak ini susah nak minum.





    Setelah mencuba, UA memang sukakan rasanya yang masam manis dan bertambah sedap bila diminum bersama ais.sejuk dan menghilangkan dahaga. Afrina dan Adriana pun sukakan rasanya. Jadi UA ingin kongsikan tentang Ostania, kandungan dan kebaikan nya.

KEISTIMEWAAN OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA



   Tahu tak istimewanya Ostania ini ia berasaskan keseluruhan buah manggis termasuk puri dan kulitnya. Ia kaya dengan Xanthones. Xanthones adalah sejenis antioksidan yang lebih berkesan daripada Vitamin C dan Vitamin E berdasarkan fakta saintifik dan digelar kebanyakkan doktor sebagai "Super Antioxidants". Kebanyakkan Xanthones ini terdapat pada kulit Manggis yang mana selalunya kita buang.

     Selain manggis, Ostania juga mengandungi pelbagai campuran ekstrak yang telah terbukti khasiatnya seperti epal,roselle, acai beri, anggur dan delima.

    Ostania Mangosteen Amrita ini sesuai diminum semua peringkat umur kecuali ibu mengandung.


KEBAIKAN OSTANIA MANGOSTEEN AMRITA


   - mengembalikan tenaga dan menghilangkan dahaga

  - membantu pergerakan sistem penghadaman

  - mampu mengurangkan berat badan

  - anti kanser kerana tinggi dengan antioksidan 

  - membantu sistem pencernaan dan meningkatkan sistem imun

  - anti bakteria dan anti fungi untuk melawan jangkitan kuman, fungi dan yis

  - tiada tambahan gula kerana ia berasaskan pemanis semulajadi dari buah


TESTIMONI

    Setelah hampir 2 minggu UA mengamalkan OSTANIA ini setiap hari, UA dapat rasakan perubahan pada kulit UA.Kulit makin lembap dan masalah eczema berkurangan. UA sebenarnya mempunyai eczema yang agak teruk. Jadi apabila ada perubahan memang akan nampak ketara sekiranya suplemen itu berkesan.

     Jadi pada sesiapa yang ada masalah kulit seperti UA, menghadapi masalah penghadaman,ingin meningkatkan sisitem imun atau tengah mencari suplemen untuk kesihatan dalaman pada badan boleh mencuba Ostania Mangosteen Amrita ini.


DISKAUN RM10 UNTUK SETIAP PEMBELIAN

    Produk ini boleh diperolehi secara online di laman web Furley Bioextracts dan istimewa pembaca blog UA ini, kalau berminat untuk dapatkan Ostania Mangosteen Amrita ini, anda-anda semua boleh dapatkan diskaun RM10 dengan klik di sini. 

Sebenarnya terdapat produk lain keluaran Furley Bioextracts jadi kalau inginkan maklumat lanjut mengenai produk mereka bolehlah ke laman web utama mereka atau boleh ikuti laman sosial Furley Bioextracts di FACEBOOK ,INSTAGRAM dan juga TWITTER.

    Kesemua produk dari Furley Bioextracts telah mendapat pensijilan halal oleh JAKIM, kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) juga kilang pemprosesan produk juga telah mendapat HACPP &GMP. Jadi bolehlah beli dan amalkan untuk kesihatan tanpa was-was. Selamat mencuba!








     




Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

5 comments:

  1. Singgah petang....
    Banyak skrg nie produk² kesihatan yg sihat dan sedap... :)
    banyak pilihan yg boleh di pilih...yg terbaik... :)
    jemput join segmen bloglist november.. :)
    http://seindahcerita.blogspot.com/2016/10/segmen-bloglist-november-blog.html

    ReplyDelete
  2. wah bagsu gak ni.. boleh mengurangkan berat badan tu yang bertambah menarik hihih

    ReplyDelete
  3. wow menarik.. tak pernah lagi produk berasakan buah manggis macam ni..

    ReplyDelete
  4. khasiat manggis yang banyak kita tak tau kan... kesimpulannya jom makan makan manggis... ehh jom minum Ostania :)

    ReplyDelete
  5. tak cuba minum lagi..dok simpan dalam peti..tak sempat nak minum..hahaha

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib