Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 13 October 2016

Cabaran melukis INKtober !

Ummul Azkee

INKTOBER 2016



  Hai, apa khabar semua yang rajin singgah blog UA ni. Lamanya tak berceloteh, merapu di sini. Busy nya lah saya, terabai blog ni, Padahal rindu! Ni pun curi masa tidur sebab rindu sangat nak taip dan terus menaip.tap..tap..tap


  Bulan ini UA sedang menyahut cabaran melukis 31hari di bulan Oktober. Apalagi kalau bukan INKTOBER yang sudah lebih tiga tahun diadakan yang mana ideanya dicetuskan oleh kartunis/
ilustrator antarabangsa bernama jakeparker. Siapa yang tak kenal dan tahu siapa dia, bolehlah rajinkan diri stalk instagram dia di @jakeparker



 Berikut adalah list tema untuk 31hari di bulan oktober 2016, dan hari ini masuk hari ke 13 cabaran ini berlangsung. 





OBJEKTIF INKTOBER

  Tujuan inkober ni diadakan adalah untuk mengalakkan mereka yang minat bidang lukisan, menjadikan melukis sebagai satu rutin atau kebiasaan. Juga satu cara untuk tingkatkan skill, sepertimana yang UA kongsikan pada entri yang lepas. 



PERATURAN DALAM INKTOBER

 -  Peraturan dalam cabaran ini tak adalah teruk sangat, cuma kena pastikan kita pakai ink! Tak kisah lah ink dari botol kah, ball pen kah, brush pen asalkan ia ink.

- Post lukisan mengikut tema, kalau setiap satu hari satu tema lagi bagus! Kalau seminggu post 7 lukisan dalam satu minggu terus pun boleh, yang penting terus melukis. Post ini bukan niat nak menunjuk ke apa ya, ini salah satu cara untuk berkongsi minat dan memberi semangat antara satu sama lain.

- Pastikan ada hastag #inktober #inktober2016, barulah kita boleh share lukisan sesama sendiri.


    Jadi, pada siapa yang berminat nak join cabaran ini dipersilakan sempat lagi nak bermula, baru tema ke-13. UA pun tengah pulun dan main kejar-kejar ini. Harap dapat sahur cabaran ini. Lukisan UA nanti kalauuuuuuu..... cukup 31 UA post di sini ya hihi. Jomlah kita melukis beramai-ramai dan  have fun! tak nak stress ok! Melukis ini sepatutnya satu cara untuk kita realese stress bukan jadi bertambah stress (kata pada diri sendiri :p)

Ok, Sampai jumpa lagi di lembaran yang lain...








Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

10 comments:

  1. Menarik... Ingatkan ada satu ke dua drawing dlm post ni

    ReplyDelete
  2. Tertunggu-tunggu entry UA ni. Akhirnye keluar pun satu. Patutla nampak lukisan kat IG tuh latley guna pen jer. Cantik sangat. UA memang berbakat. Good luck tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala terharu pulak.sori lately bit bz.. tq nany for your support

      Delete
  3. Alaa, MD tak kreatif nak join.. Tangan tak berseni.. Huhu~

    ReplyDelete
  4. Bab lukisan ni Dania suka la ni...

    ReplyDelete
  5. kite tak pandai nak melukis..tak terror...gud luck kakakku..

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib