Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 23 June 2016

PHOTOGRAPHY | Lokasi menarik untuk 'outdoor photography'

Ummul Azkee

 Menghayati ciptaanNya di Taman Tasik Aman


TAMAN TASIK AMAN, PETALING JAYA


    Berdekatan dengan rumah UA, ada tasik yang sangat cantik dan sangat menarik hati UA. Tasik ini
besar (taklah sebesar tasik shah alam)dan cantik sangat. Selalunya hujung minggu kalau tiada perancangan apa-apa. UA dan suami selalu bawa anak-anak ke sini. Kebiasaan nya hujung minggu pasti ramai orang ke sini, ada yang bawa keluarga, ada juga yang beriadah. Peralatan untuk workout pun ada disediakan.

     Anak-anak suka ke sini sebab ada playground yang agak besar, dan UA suka ke sini sebab ada bermacam jenis bunga dan pokok yang cantik. Selalunya UA leka ambil gambar bunga di sini. hehe.
Gambar dibawah ini adalah antara gambar di Taman Tasik Aman ini. UA gunakan smartphone je, tak ada kamera canggih lagi. heehe.. Ada yang guna Samsung kepunyaan suami sebab gambar cantik jadi cantik dan sharp. 














        Tak ada lah sehebat mana gambar nya. hehe..UA ini amatur lagi, tak ada ilmu fotografi pun,ambil gambar ikut kata hati sahaja. Insyallah nanti ada rezeki nak beli kamera yang bagus dan sertai bengkel fotografi dan tambah ilmu mesti seronok belajar. Belajar selagi kita boleh, usia bukan penghalang kan.Ilmu itu sangat luas kan?

         Entri akan datang UA akan kongsikan lagi keindahan tasik ini secara keseluruhan dan keunikannya sampai ada yang buat weeding photography di tasik ini.Bagi UA capture dulu gambar tasik ini dari angel yang paling menarik ok.

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

11 comments:

  1. wow bestnya.. mummy pun suka amik gambo2 macam ni.. hehhe :)

    ReplyDelete
  2. teringin juga masuk bengkel fotografi.. tapi entah la ain ni ada seni ke tak.. hehehehee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom ler kite gi bengkel fotografi sama2 nanti

      Delete
  3. cantik2 akak ambil gambarnya kak

    ReplyDelete
  4. Great idea! boleh la bila2 melawat kawasan. Lepas balik from Japan arituh..tertanye gak , kat mane la nak berphoto shoot kat area dekat2 rumah Puchong ni. Hehe..thank you for sharing uA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..jom mai sini.tak jauh mana pun. :)

      Delete
  5. cantik2 gambar tu.. skrg ni guna smartfon pun boleh nak dapatkan gambar cun.

    ReplyDelete
  6. cantik..pandai kak ummul snap..seni tu hidup..hehe

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib