Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Friday, 8 January 2016

Misi,Visi dan Impian

Ummul Azkee


Misi ,Visi dan Impian


        Misi? Visi? Impian? rasa macam dasyat kan bunyinya tajuk entri UA kali ini.hihi..Menulis bab tajuk di atas ini , UA yakin kita semua pasti ada misi, visi dan impian yang mahu kita capai dalam hidup ini kan. Lebih-lebih lagi di awal tahun baru ini, pasti masing-masing lebih bersemangat dan ada target atau wishing list perkara yang ingin dilakukan ataupun impian memiliki sesuatu. Betul tak?

      Seperti orang lain UA pun ada misi ,visi dan impian untuk tahun ini. Banyak sebenarnya impian, misi dan visi UA tahun ini tapi tak ditulis pun. Dalam kepala sahaja.hehe.. Misi, visi dan impian UA pastinya tertumpu  pada keluarga iaitu anak- anak. Selain itu ada juga misi dan impian lain untuk kemajuan dan kepuasan  diri sendiri.

      Misi pertama UA tahun ini untuk anak-anak, UA sebolehnya mahu sediakan bekal makanan untuk anak bawa di sekolah. Hehe.. terpengaruh dengan trend lunch box yang dikongsikan di facebook dan bento dari jepun yang sangat popular, UA ambil keputusan untuk lakukan perkara yang sama memandangkan UA tak bekerja. Lagipun banyak faedahnya. Nanti UA kongsikan kebaikan nya pula. Lagipun UA rasa seronok nak masak dan anak-anak bawa bekal ke sekolah. 

     Jadinya bermula semalam UA bangun awal pagi dan sediakan sarapan dan bekalan makanan untuk anak-anak. UA mulakan misi ini semalam bersempenakan hari pertama Adriana ke tadika. hehe...Dahulu waktu Afrina pertama kali ke tadika pun UA semangat sediakan bekal makanan..Felling ibu-ibu sungguh kan.hehe...

  Adriana bab makanan dan sarapan memang agak mudah,dia sukakan makanan yang tak berapa berat untuk sarapan seperti roti. Walaupun kadang-kadang agak memilih. Afrina pula agak susah untuk sarapan, bab bawa bekal pun memilih juga kadang-kadang tapi nasi lemak memang favourite, hehe..   Selalunya malam sebelum ke sekolah UA bertanyakan pada anak-anak mahu bawa apa untuk bekalan esok hari..selalunya UA akan bagi cadangan supaya anak-anak boleh pilih. Jadi nak tahu sarapan dan bekalan pertama Adriana? hehe..boleh scroll ke bawah. ahahaha.. simple sahaja.


  Adriana, Hari pertama ke sekolah semalam.. mood dia ceria dan seronok sahaja setelah 3 hari  ikut ibu dan babah dia menghantar dan ambil kakak dari sekolah. Stress dan penat dia dua tiga hari lepas."Adik penat la ibu hantar kakak.." hehe..kesian.. Sampai juga hari dia ke sekolah.haha..Semua barang pinky. Dari beg sampaikan botol air. warna favourite katanya.Tu yang semangat, barang sekolah baru!haha..


hehe..posing dengan kakak sebelum ke sekolah

    Taraaaaa...ini lah bekal pertama Adriana, roti telur sahaja .hihi.UA saja bekalkan banyak untuk dikongsikan bersama kawan-kawan.hehe. biasa sahaja bekal nya belum tahap comel-comel macam bento. Insyallah nanti UA mahu mencuba juga buat bento yang comel tu...Afrina pagi tu dia tak bawa bekal sebab sekolah agama tiada rehat dan balik pukul 10.30 pagi.



   


Adriana dan kawan-kawan baru. Adriana makan bekalan ibu..hihi..seronok tengok!!

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

5 comments:

  1. alahai comeynya princess2 ni.. Selamat Menimba ilmu si comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..comel sgt kan mummy..tgk real life lg la seronok..kan..kan..

      Delete
  2. Comel sangat Afrina tu...nanti mummy teruskan berbento yer.. :)

    ReplyDelete
  3. Sama mcm anak pcl, hanis dari tadika ke form 1 tak suka beli kat kantin.

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib