Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Friday, 15 January 2016

Idea Photo booth perkahwinan

Ummul Azkee

IDEA PHOTO BOOTH PERKAHWINAN


      Pagi! Entri kali ini khas buat mereka yang akan melangsungkan perkahwinan tapi kalau belum lagi pun boleh je baca dan simpan idea ini untuk hari perkahwinan nanti. UA ada sesuatu nak kongsikan, mana la tahu kalau ada yang berminat dengan idea ini.

     Zaman sekarang di kebanyakan majlis perkahwinan pasti ada photo booth. Seperti sudah menjadi satu kebiasaan atau kemestian di majlis perkahwinan sekarang, tak macam dulu kan,mana ada Photo booth bagai, ambil je gambar di mana-mana, paling biasa atas pelamin.hihi. Photo booth pada pendapat UA dipengaruhi dari dunia barat, tapi rasanya tak salah mahu adakan ruangan ini bagi menyimpan kenangan sekali dalam seumur hidup asalkan tidak berlebihan dan membebankan.





photo booth pertama adik UA, pokok tu  UA tolong lukiskan.hehe..



    Ceritanya tentang Photo booth ni, sebenarnya bulan lepas UA ada ambil tempahan lukisan kanvas untuk Photo booth. Adik UA yang minta tolong UA lukiskan untuk photo booth perkahwinan kawan dia. Idea asal memang dari dia, cuma UA bagi pendapat dari segi warna dan gambar.

     Tahun sebelum ini adik UA ada juga buat Photo booth ini untuk kawan dia dan adik UA yang berkahwin beberapa tahun lepas. Props  semua idea dia dan dia buat sendiri. DIY gitu! Di bawah UA ada sertakan gambar sebelum dan selepas lukisan kanvas ini. Adik UA pilih untuk dilukiskan gambar pengantin  hitam putih yang diedit mengunakan photoshop.






   
   Lukisan ini mungkin nampak ringkas tetapi bab gambar pengantin memang sangat mencabar untuk dilukis dan memerlukan kesabaran. Alhmadulilah UA berjaya juga hasilkan gambar itu.Di tepi lukisan itu memang di kosongkan untuk diisi dengan cap jari tetamu yang datang berserta ucapan.
Yang seronoknya tentang lukisan kanvas ini adalah kita boleh gantungkan di dinding rumah sebagai kenangan.Sesekali boleh baca ucapan kawan-kawan di kanvas itu pasti membuatkan kita mengimbau kembali di hari perkahwinan.








 Jadi pada sesiapa ada idea lukisan kanvas untuk photo booth perkahwinan masing-masing dan tak mampu atau tak tahu melukis boleh buat tempahan dengan UA ya! tapi UA tak ambil tempahan lukisan potret tau! Kalau gambar edit seperti di atas insyallah boleh. Kalau boleh tempahan perlulah di buat 1 bulan sebelum perkahwinan. Untuk tempahan dan pertanyaan boleh email UA. 

 Akhir sekali, UA belanja satu gambar  hari perkahwinan adik UA beberapa tahun lepas.huhu..Props yang dipegang tu semua DIY, adik UA buat sendiri.hihi..Pengantin hilang!!pengantin lama sahaja ya ada!hihi..



Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

5 comments:

  1. best klu buat sndr..Puas hati :)bagi yg kreatif

    ReplyDelete
  2. Wahh menarik.. idea yg bsgus,dan kita puas hati

    ReplyDelete
  3. Zaman sekarang memang macam2 kan? dulu zaman Nany kawen pun amik gambar atas pelamain jer. Pastuh buat kat kg kan..then, outdoor photography amik kat pokok pisang jerk..hahaha! kenangan sungguh! . Anyways, UA sangat kreatif..keep it up good works yeah!

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib