Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Wednesday, 27 January 2016

Fenomena ' COLOURING BOOKS FOR ADULTS '

Ummul Azkee

Fenomena ' COLOURING BOOKS FOR ADULTS '


   'Colouring books' atau dalam bahasa malaysia disebut buku mewarna, sejak dari dulu lagi buku ini ada di pasaran dan golongan sasaran bagi buku mewarna ini pastinya kanak-kanak. Lumrah kanak-kanak sememangnya sukakan warna kan?. Akan tetapi tanpa disedari sejak beberapa tahun lepas buku mewarna ini turut diminati golongan dewasa sehingga terlahirnya "Colouring books for Adults".

   Reka corak bagi buku berwarna untuk dewasa juga lebih rumit dan berbeza daripada buku mewarna  kanak-kanak yang lebih tertumpu pada gambar kartun. Buku mewarna kini menjadi fenomena sehinggakan UA lihat banyak dijual di kedai buku terkemuka seperti POPULAR.,MPH dan juga KINOKUNIYA. 

   UA pun sukakan buku mewarna ini. Apabila sudah mula mewarna memang agak sukar nak berhenti.hehe.. Memandangkan Afrina dan Adriana pun suka melukis dan mewarna UA ada belikan mereka colouring card yang dijual di KAISON. Di KAISON ada pelbagai jenis bentuk  dijual seperti Buku, Kad dan juga poskad. Lebih menarik dan agak murah. Contoh colouring card yang UA beli di KAISON boleh dilihat di bawah. Menarik kan?





      Yang menariknya Colouring card ini kita boleh pilih mahu gunakan pensil warna atau pen berwarna kerana kualiti kad ini agak tebal dan licin.

'COLOURING BOOKS' BOLEH HILANGKAN STRESS?






    Ada pendapat mengatakan buku colouring book ini boleh menghilangkan stress.betul ke? Pada pendapat UA ada betulnya. Berdasarkan pengalaman UA sendiri, apabila sudah mula mewarna, kita akan seronok dan teruja mahu lihat hasilnya. Melihat Afrina dan Adriana mewarna colouring card ini pun menyeronokkan juga bagi UA. Mereka berdua bersemangat mewarna dari satu kad ke satu kad tanpa jemu. Colouring cards ini membuatkan mereka lebih fokus dan skill mewarna mereka bertambah baik dari semasa ke semasa.

  Pada yang berminat dengan colouring books ini mulakan lah sekarang, Cari di kedai buku berhampiran. Percayalah! mesti seronok tak ingat apa..masalah apapun boleh lupa.hehe..Tak ada bakat mewarna? Tak kira lah siapa,kanak-kanak mahupun dewasa.Pandai melukis ke atau tidak, Tak perlu risau, ikut sahaja kata hati itu dan teruskan warna dan mewarna. Moga yang membaca terpengaruh! :)


   

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

3 comments:

  1. Alamak! bahaya ni.kang terjebak lagi..hehehe...thanks for sharing UA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mesti cari lah pasni nany, kak jepun msti lg best2 tu colouring book ni.

      Delete
  2. suka jugak mewarna... tapi bukunya mahal.. hahaha.. takut pula hangat2 taik ayam.. makanya install apps kat phone pon ada.. hehehe..jadilahh lepas gian

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib