Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 28 January 2016

Apa itu DDEC?

Ummul Azkee

APA ITU DDEC ?

     Minggu lepas En.Suami ada bagi sesuatu yang UA sangat suka , UA tertarik sangat dengan apa yang UA dapat walaupun barang itu barang percuma. Hahaha.. Haruslah hargai apapun yang orang lain berikan pada kita kan walaupun ia hanya kalendar dan  sebuah buku. hehe.. Apa yang buat UA lebih teruja adalah rekaan pada kalendar dan buku itu. Cuba lihat  gambar buku kalendar dan buku dibawah ini. Tahu tak apa yang menarik hati UA? Tahu tak sebab apa? Sebab.. rekaan dia berkonsepkan Doddle lah. Hihi..





     Belek punya belek , perasaan ingin tahu UA tentang apa itu DDEC  makin menebal gitu.Selama ini tak tahu pun apa DDEC ini.Haha..Jadi UA mahulah kongsikan pada semua apa itu DDEC dan fungsi pusat ini pada usahawan di Malaysia terutamanya Bumiputera.

     DDEC adalah singkatan bagi Design Development Centre atau dalam bahasa malaysia nya Pusat Pembangunan Reka Bentuk Malaysia. DDEC ini merupakan anak syarikat milik penuh Majlis Amanah Rakyat (MARA).

     Tujuan utama DDEC ini ditubuhkan adalah bagi membantu usahawan di Malaysia memajukan perniagaan mereka. DDEC berperanan sebagai pusat rujukan usahawan untuk memajukan perniagaan mereka dari segi membina jenama, reka bentuk logo serta pembungkusan produk, pemasaran dan juga program latihan. Selain  itu DDEC juga menyediakan perkhidmatan pengurusan acara.

    Mungkin apa yang UA terangkan ini tak begitu jelas. Jadi UA akan senaraikan perkhidmatan DDEC secara ringkas untuk memudahkan pemahaman semua.UA ambil ringkaan ini dari Kalendar DDEC yang UA dapat.

PERKHIDMATAN DDEC

- PEMBANGUNAN JENAMA

- REKA BENTUK PEMBUNGKUSAN

- LATIHAN DAN KONSULTASI

- REKA BENTUK PEMBINAAN 

- REKA BENTUK INDUSTRI

- PENGURUSAN ACARA / MAJLIS

   Dengan slogan berbunyi 'INOVASI MELALUI KREATIVI ' UA rasakan DDEC ini sememangnya satu pusat yang tepat untuk para usahawan mendapatkan ilmu perniagaan serta perkhidmatan yang sepatutnya dan wajib dikunjungi oleh mereka yang mempunyai impian untuk memajukan perniagaan mereka. 

 Jadi tunggu apa lagi kunjungi laman web DDEC di www.ddec.my untuk maklumat lanjut.



Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

3 comments:

  1. colouring book tu memang anak-anak sukakan ummul.. :) good info .

    ReplyDelete
  2. Sama dengan ain, Pokchik kalau dapat benda2 macam ni dia terus bagi ain.
    Ain la yang akan godek2 tengok and baca apa yang dia dapat tu sebenarnya.. hehehehee.. :)

    tapi memang cantik la kalendar yg Ummul dapat tu..!

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib