Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Tuesday, 24 November 2015

IKEA Flush Toy drawing competition 2015

Ummul Azkee

IKEA  FLUSH TOY DRAWING COMPETITION




       Ahad lalu UA dan suami bawa anak-anak ke IKEA, bukan untuk shopping perabot atau barangan rumah tapi untuk Afrina dan Adriana menyertai pertandingan melukis.  Sebenarnya tahun 2015 adalah tahun kedua Flush toy drawing competition ini diadakan dan merupakan pertandingan melukis sedunia,yang disertai oleh kanak-kanak lain dari seluruh dunia. Baru tahun ini UA tahu adanya pertandingan ini dari adik UA yang terbaca surat dari IKEA FAMILY. Sebenarnya UA hampir terlupa selepas itu buka laman web IKEA ahad hari terakhir maka dengan pantas UA galakan Afrina dan Adriana untuk menyertai. Selepas sahaja UA ceritakan tentang pertandingan ini, mereka berdua sangat teruja dan mula melukis di rumah Flush toy yang mereka impikan.






      Ini pertama kali mereka sertai pertandingan melukis. Afrina dan Adriana memang sangat suka melukis, boleh dikatakan setiap hari mereka ini akan melukis. Jadi UA bagi galakan untuk mereka menyertai pertandingan melukis ini.Insyallah selepas ini akan ada pertandingan lagi akan UA sarankan untuk mereka sertai. 

KEISTIMEWAAN IKEA FLUSH TOY COMPETITION


   Istimewanya pertandingan IKEA flush toy competition ini adalah 20 lukisan flush toy impian yang dilukis akan dipilih dari setiap negara dan dihantar ke Almuhlt ,Sweden yang mana disana produk IKEA dihasilkan dan lukisan-lukisan ini akan diadili oleh panel dari pakar pembuat produk kanak-kanak di sana.

   10 pemenang akan dipilih berdasarkan keunikan dan potensi komersial pada awal januari 2016. Dan Flush toy akan dihasilkan dan dilancarkan sebagai koleksi terhad di IKEA.Setiap hasil pembelian flush toy ini, 1 euro akan disalurkan untuk tujuan kebajikan yang dipilih oleh IKEA untuk 
membiayai keperluan kanak-kanak yang memerlukan.

   Gambar  di bawah ini adalah salah seorang pemenang pada tahun 2014 dan tahu tak yang ia adalah hasil lukisan kanak-kanak berusia 5 tahun dari Malaysia bernama Terrance/wan. Comel kan? dan pasti seronok kanak-kanak ini apabila lihat flush toy impiannya jadi kenyataan. UA tunjukkan pada Afrina dan Adriana sebagai pembakar semangat, dan mereka teruja sangat dan terus melukis flush toy impian mereka berdua.


FLUSH TOY IMPIAN AFRINA DAN ADRIANA


     Nak tahu apa flush toy impian Adriana? cuba tengok gambar di bawah.. tahu tak apa?hehe..dia lukis arnab dan warna dengan warna kegemaran dia,Pink. Flush toy impian mereka ini harus dinamakan, Maka Adriana namakannya Mimi.hehe..


  Dan Afrina pula lukis kucing, yang dinamakan Rosie, hihi..mula-mula dia nak warna kan warna kegemaran dia ungu,tapi ungu tak ada jadi dia pilih pink dan merah. hehe..lukisan yang sudah siap tak sempat ambil gambar sebab Afrina dan Adriana hilang fokus lepas tengok badut buat belon.Haha.


 Selasai sahaja melukis,UA tuliskan maklumat pada lukisan Afrina dan Adriana dan mereka pun dapat diploma di bawah ini sebagai bukti menyertai IKEA flush toy drawing competition.


HADIAH JIKA MENANG FLUSH TOY DRAWING COMPETITION


  - sijil penyertaan "diploma"
  - 1 pemenang dari malaysia akan memenangi sebuah trofi dari sweden
  - 10 pemenang antarabagsa akan menerima flush toy sebenar dari hasil lukisan mereka yang 
    dihasilkan dan terdapat di Sweden.



 Tengok tu, belon pun pink ..Heart lagi tu.hihi.. lepas dapat belon ibu belanja makan aiskrim.sempat ambil gambar Adriana sahaja sebab di makan lambat habis, Afrina laju  makan nya.ibu tak habis lagi makan dia dah habis.Ya,ibu pun makan aiskrim juga.hehe..





  Senyum sampai ke telinga dapat makan aiskirm Adriana ni. Suka lah kan!hehe..

Buat pengetahuan semua pertandingan ini sudah tamat penyertaannya, hari ahad 22november itu hari akhir penyertaan.Almaklum UA pun lupa,nasib sempat ke sana,tapi jangan risau tahun depan ada lagi.Siapkan anak dengan melatih mereka melukis dan berimaginasi ya!Pertandingan ini hanya untuk kanak-kanak bawah 12 tahun sahaja..untuk maklumat lanjut bolehlah layari laman web IKEA di http://www.ikea.com/my/en/

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

5 comments:

  1. seronoknya depa melukissss dan mewarna

    ReplyDelete
  2. bagusnya boleh lukis flash toy yang kita nak... hehehehee..
    boleh asah bakat dan kreativiti anak2 juga kan... :)

    ReplyDelete
  3. best kan masuk contest.. dulu mummy kecik suka masuk yg kfc kat tv2 tak silap.. habis semua nama adik2 mummy pinjam.. pastu tiap2 minggu nama naik.. hahahah syok ooo tapi kena bayaq cukai la kat adik2.. kikiki :p

    ReplyDelete
  4. menariknya pertandingan ni. tahun depan nak bawa anak sertai jugak la.sebagai pengalaman buat dia.

    ReplyDelete
  5. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi... Anak anak pun turun kreatif ibunya kan?

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib