Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Monday, 5 October 2015

CABARAN 7HARI | DRAMA TV/ MOVIE FAVOURITE UA..

Ummul Azkee


CABARAN INSTABLOG 7HARI EFGKBBA





DRAMA TV/MOVIE FAVOURITE


KUTINGGALKAN CINTA DI OKINAWA

   Erm.. bab drama atau movie favourite ini macam banyak je yang UA suka tengok.hehehe..tapi buat masa ini drama melayu sekarang suka tengok cerita Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa di saluran Astro.Suka tengok cerita ini sebab suka tengok Hanis Zalikha berlakon jadi perempuan yang garang,lagi-lagi dengan lelaki,macam UA.Ahahahahaha...konon..Itu antaranya lah,tapi sebab utama adalah UA suka jepun.Dalam cerita ini ada pelakon jepun,dan dalam drama ini ada dialog bahasa jepun dan lokasi penggambaran juga di jepun.Arigato!!!










MY HUSBAND IS  A CARTOONIST




   Drama My Husband is a Cartoonist ini drama jepun.UA sangat suka tonton drama ini kerana memberi inspirasi pada UA.My Husband is a Cartoonist ini berkisahkan tentang sokongan seorang isteri pada suaminya.Suaminya seorang kartunis di jepun yang kehilangan sebelah tangan nya semasa perang,dan bagaimana dia meneruskan kehidupan selepas kejadian itu.Dia mencari rezeki dengan melukis komik demi menyara keluarga.Pelbagai kesusahan dan dugaan dilalui mereka demi meneruskan hidup.Buat pengetahuan semua ini cerita benar dari kisah seorang kartunis yang terkenal di jepun.Drama ini tidak lagi di tayangkan di astro,tapi UA masih simpan rakaman nya hingga kini sebagai pembakar semangat.










Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

18 comments:

  1. okinawa tu bes. tp keknis tu dah tutup aurat. rs x syok plak dok tgk. huu

    ReplyDelete
  2. bkn x syok sbb tutup aurat tu. tp x syok tayang masa dia dah tutup aurat. sian dia. hiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehehe..jepun punya psl tgk jugak huhu

      Delete
  3. As salam UA

    BW ke sini..menyahut cabaran juga.. ;)

    ReplyDelete
  4. best nya Jepun.. salah satu tempat impian Ain nak pergi...!! InsyaAllah kumpul duit.. nak gi Jepun...!! :)

    ReplyDelete
  5. Interesting bunyi tajuk yg cartoonist tu..
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  6. wah ummul suka shahnaz rupanya hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn minat shahnaz kak anna..minat kek nis jer..heeehe

      Delete
  7. best ehh citer jepun tu kak ummul??kite tak tengok pun..hehe

    ReplyDelete
  8. wow. menariknya yang my husband is a cartoonist tu. rasa sedih pula even x tgk lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg menarik cte ni amy..bg inspirasi pada kte utk tabah teruskan hidup..

      Delete
    2. Mmg menarik cte ni amy..bg inspirasi pada kte utk tabah teruskan hidup..

      Delete
    3. iye? okay, nanti kita cari hehehe

      Delete
  9. Dulu mase skolah rendah.. memang tgk cite jepun..autumn..winter..ntah ape tjk drama..skrg x sempat nk lyn dah...hehehhe

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib