Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Tuesday, 6 October 2015

CABARAN 7HARI | Breakfast wajib setiap hari

Ummul Azkee


CABARAN INSTABLOG 7HARI EFGKBBA

CABARAN HARI KE ENAM

BREAKFAST WAJIB SETIAP HARI




   Setiap hari UA selalunya sebelum makan UA akan minum air madu suam bersama perahan limau kasturi.




   Kebiasaanya setiap hari UA sarapan ringkas sahaja.Roti.Roti memang wajib ada di rumah untuk sarapan.Roti kosong sahaja!memang tu sahaja la untuk sarapan,ringkas,tapi macam-macam cara boleh makan dengan roti kosong kan.



 Samada makan dengan telur scrambled eggs/telur hancur macam bawah ini,memang kesukaan UA.
Untuk resepi cara UA masak sramble eggs boleh klik scrambled eggs



Atau buat roti bawang putih/garlic bread seperti gambar di bawah ini,makan begitu sahaja atau cecah sup cendawan.Untuk resepi boleh klik sini


  Dan kalau ada sambal goreng lebihan masakan semalam,UA makan dengan roti kosong memang sedap.itu sahaja,sekadar mengisi perut yang kosong.klik sini


Roti kosong tu kadang-kadang UA buat roti telur,makan bersama sos cili.nyum..nyum..itulah breakfast wajib UA.Ringkas sangat kan..huhuhu..

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

11 comments:

  1. tetiba lapa..walaupun dah petang hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha..sarapan punya entri update petang ..gitu la jdinya..heehe

      Delete
    2. Ahahaha..sarapan punya entri update petang ..gitu la jdinya..heehe

      Delete
    3. Entry sarapan updte petag giti la jdinya

      Delete
  2. me too ;) ...breakfast mesti cari roti.

    ReplyDelete
  3. hamboi macam-macam menu breakfast ummul ye :)

    ReplyDelete
  4. Mcm2 menu mkn ngn roti kosong kak ana...heheehe

    ReplyDelete
  5. semua sedap..nnti time2 coti, nak try resipi2 yang UA bagi tu..macam best je..

    ReplyDelete
  6. Semua bercirikan roti yer....hihi....

    ReplyDelete
  7. pergh sambal goreng tu biasa sangat adik kita buat. dia je reti. kita buat benda lain :P

    sedapnya tgk even simple pun.

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib