Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Monday, 12 October 2015

Aktiviti hujung minggu apabila jerebu melanda..

Ummul Azkee

Aktiviti hujung minggu di kala jerebu melanda

   Apabila jerebu melanda beberapa bulan ini,segala aktiviti luar yang anak suka seperti ke tasik dan taman permainan terpaksa ditanggungkan.Maka,UA dengan suami agak buntu mahu bawa anak  ke mana untuk berjalan-jalan hujung minggu.
  Jadinya tempat yang selalu tertumpu apabila masalah jerebu pastilah shopping complex.Rasa macam tak seronok kalau bawa anak-anak ke shopping complex kalau hanya jalan-jalan window shooping kan.Nak shopping selalu bukan orang kaya.hikhik..Jadi nya kalau aktiviti paling utamanya mestilah makan.anak-anak UA memang seronok kalau bab makan di luar walaupun ibu dia ni selalu je masak di rumah.Mungkin apabila sesekali makan di luar mereka seronok,lagi-lagi kalau pergi restoran kegemaran mereka.Nak tahu restoran kegemaran kami sekeluarga?Nanti UA cerita pada entri akan datang ya..



   Lepas perut sudah kenyang,bagilah mereka main mainan yang ada dalam shopping complex seperti di bawah ini.Itupun sudah membuatkan mereka gembira.huhuhu..Sebenarnya gambar waktu makan dan mainan mesin hello kitty ini waktu hujung minggu lepas,masa UA balik rumah umi UA.Kami jalan-jalan di Setia City Mall.memang dekat sangat dengan rumah umi.
  Waktu itu suami UA ada ajak bawa anak-anak menonton wayang,tapi cerita macam tak berapa sesuai untuk anak-anak,maka tak jadilah menonton wayang hari itu.




   Lepas dari minggu ke minggu tak dapat ke taman permainan,anak-anak nampak macam bosan sangat,sudah macam meroyan duduk rumah.Dari hari sabtu sampai lah semalam ajak ke taman permainan,dan tak jadi pergi sebab UA lihat kabus jerebu masih kelihatan.Takkan nak pergi juga,kalau bahayakan anak-anak kan.Lagi pula minggu lepas balik dari Setia City Mall Afrina sesak nafas,lagilah UA tak berani mahu bawa anak-anak ke taman permainan yang selalu kami pergi berdekatan dengan tasik rumah.Makanya semalam UA ajak lah suami bawa anak-anak ke Taman permainan indoor di Giant Mall,Kelana Jaya.Seronoklah anak-anak semalam.Main sakan.huhuhu..
  Harapan dan doa UA agar jerebu akan hilang dan udara makin baik untuk bawa anak-anak beriadah ke tasik dan taman permainan.Kasihan tengok anak-anak terperuk dalam rumah,kalau keluar pun
boleh jalan-jalan dalam bangunan sahaja,tak boleh nikmati udara yang sihat dan pemandangan ciptaan Allah Swt yang indah.








Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

0 comments:

Post a Comment

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib