Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 10 September 2015

Bengkel Keibubapaan | I Can Teach My Child To Read!

Ummul Azkee


BENGKEL KEIBUBAPAAN | I CAN TEACH MY CHILD TO READ




    Tahun depan Afrina akan memulakan persekolahan di sekolah rendah,jadi UA agak risau juga sebab dia masih belum boleh membaca.Buntu juga mahu fikirkan cara nak mengajar dia,walaupun dia bersekolah,tapi rasanya tak cukup pelajaran yang diberikan kerana masa persekolahan pun sekejap.Lagipun sebagai ibubapa kita pun kena pantau,bagi sokongan dan mengajar anak dirumah kan.Mulanya fikir seorang diri,lepas itu whspp di group ibu-ibu tentang masalah UA ni,tanya ibu-ibu yang lain.Rupanya ramai ada masalah yang sama.huhuhu.Dan ada seorang ibu ini dia kongsikan dengan UA tentang bengkel keibubapaan yan disertai,iaitu bengkel yang disediakan oleh Pn.Ashikin Hashim yang merupakan ibu yang mengamalkan pendidikan awal kanak-kanak pada anak-anak nya.




   Pn.Ashikin Hashim juga merupakan penulis dan perintis "I Can Teach My Child to Read".
  Melalui cerita kawan UA bengkel ini bagus,dia ajar kita bagaimana mahu ajar anak membaca dengan cara yang menyeronokkan.Puan Ashikin juga ada menyediakan whsspp group untuk peserta dengan memberikan tips keibubapaan,cara mendidik anak,cara mengatasi anak tantrnum dan banyak lagi.UA ada baca tip yang di berikan pada whsspp group dan pengisian nnya cukup bagus dan UA sangat kagum dan terinspirasi dengan cara pengajaran dan pengisiannya
  Insyallah,UA ingin sekali sertai bengekel ini untuk tambah ilmu keibubapaan.Pada sesiapa yang berminat bolehlah hubungi no di atas atau ke halaman fecebook Pn.Ashikin di Ashikin Hashim . Di facebook pun Pn. Ashikin ada berkongsi tentang ilmu keibubapaan.Jangan lupa lawati facebook beliau,moga bermanfaat untuk semua ibubapa.



Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

19 comments:

  1. bagus ni.. budak2 kecil skrg pun dh pandai main gajet dr membca buku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..ini bengkel tuk ajar ibu bapa sediakan alat pembelaajran yg menyeronokkn utk anak2

      Delete
  2. bengkel yg bagus. skrg ni trend mengajar anak dari rumah

    ReplyDelete
  3. tips ringkas nak bagi anak 5-6 tahun pandai membaca ... ajar teknik B.A BA C.A CA, mcam kita dulu-dulu, makesure dia kenal semua huruf dulu. teknik ni adalah terbaikkk.

    ReplyDelete
  4. pengalaman anak sendiri dan anak-anak buah, tadika-tadika yang ada teknik membaca ala-ala iqra' a ba ca tu lebih kepada menghafal ... teknik tu sesuai kalau anak masih kecil, dua tahun contohnya. teknik menghafal ni, yang tak bagusnya, dia pandai baca buku dia aje, bagi buku lain dia tak reti baca pun :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..kena juga mulakan dr awal..knal kn huruf dulu juga..

      Delete
  5. wah...pasti best kalau boleh join bengkel ni, sayangnya sy tak dapat join...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nila..pn ashikin ada sediakan personal coaching..cuba ke page fb dia dan btnya

      Delete
  6. salam perkenalan
    tenkiu sbb dtg blog su
    ehh poster tu design su..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juga..
      welcome..ats tu design sue ehh..huhuhu..kebetulan plak kn..

      Delete
  7. satu bengkel yang bagus ummul buat anak-anak, In shaa allah Afrina boleh tu nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bagusla kak anna..mmg nk sgt join..insyallah..ummul tgh usaha ajar dia kt rmh..

      Delete
  8. Bagus untuk mak pak ;) tak kira lah anak dh bape sekali pn....ilmu parenting tak kan habes di gali
    .
    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  9. bak kata ustaz pahrol juoi... menuntu ilmu sepanjang hayat.. dah jadi ibu bapa pun kena selalu belajar dan cari ilmu2 baru... :)

    bagus program ni... nak suruh adik ain pergi lah... thanks sharing this Ummul.. :)

    p/s :
    tengah rajin nak blogwalking ni.. jemput singgah blog Ain.. nanti Ain balas kunjungan.. :)
    13 Tips Didik Anak Oleh Ustaz Pahrol Mohd Juoi

    ReplyDelete
  10. alamak.. lambat tau... menarik ni perkongsian macam ni

    ReplyDelete
  11. bagus ni klu ibubapa rajin g bengkel keibubapaan WITH LOVE KAK GOJES

    ReplyDelete
  12. Ada lagi bengkel yg macam ni? Sy nak join.

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib