Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Thursday, 6 August 2015

Hari ini dalam sejarah:buat peminat majalah Ujang

Ummul Azkee
majalah ujang isu akhir
majalah Ujang isu akhir ogos ini

   Salam,hari ini dengan duka cita nya UA mahu maklumkan pada kawan-kawan yang membesar dengan membeli,membaca,mahupun meminjam dari rakan-rakan majalah Ujang yang begitu popular satu masa dulu,bagi mereka yang pernah terhibur dan bergelak ketawa dengan cerita-cerita kartun majalah Ujang mahupun majalah APO yang kelakar.Dengan rasminya hari ini 6hb ogos 2015,MOY PUBLICATION SDN BHD telah menutup operasi penerbitan mereka serta merta.hm..sedih!UA membesar dengan kartun-kartun dari majalah ini dan dulu masa zaman muda remaja suka baca dan akan beli majalah APO setiap bulan .
UA ketahui tentang mengenai hal penutupan operasi syarikat penerbitan MOY inipun setelah terbaca status di facebook kartunis lengkuas dan juga kartunis Ubi.


majalah  Ujang






  Selepas ini takkan ada lagi majalah APO dan Ujang untuk tatapan kita.huwaaa..pada sesiapa yang mahu simpan satu majalah Ujang sebagai kenang-kenangan boleh lah dapatkan Majalah Ujang isu 505, isu akhir majalah Ujang.Boleh lihat gambar majalah Ujang di atas sebagai rujukan jika ingin beli.Majalah lama-lama dulu pasti semua sudah buang kan.UA pun tiada koleksi buku APO dan Ujang lagi.semunya telah dilupuskan.Ingat mahu dapatkan satu juga sebagai kenangan.

   Hm...begitulah hidupkan tiada apa yang akan berkekalan.satu masa ia akan hilang juga.Moga semua kartunis-kartunis yang telah berpuluh tahun berkarya,tabah hadapi ujian ini.Insyallah akan ada rezeki lain menyusul untuk anda.

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

12 comments:

  1. I have many collections of UJANG .. Ahhh best2 belaka . Lagi2 section : lawak antarabangsa .. Yang 1998 punya version yang terbaik . Skrang tinggal kenangan . Thank you Ujang . You're the best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah,best la klau masih disimpan kan...

      Delete
  2. Saya juga peminat ujang dan apo suatu masa dulu

    ReplyDelete
  3. Dah takde dah majalah ujang. Tskk :( Best sangat baca diorang punya kisah kartun.

    ReplyDelete
  4. Lamanya tak jumpa majalah ni, mcmana ek nak dapatkan ujang edisi last ni..505 ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummul pun tak tahu..lama xmencari..kt kedai2 jual suratkhabar n kedai buku ada kot..nnti nk mencari gk nihh

      Delete
  5. lama dah majalah ni ummul, akhirnya berakhir juga kan :)

    ReplyDelete
  6. sian kat diorang kan. nak cari kerja apa lah pula lepas ni

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib