Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Sunday, 30 August 2015

First impression | tanggapan pertama manusia

Ummul Azkee

First impression | tanggapan pertama manusia apabila berkenalan,berjumpa,ataupun memandang.

        Pernah tak alami keadaan di mana apabila kita sudah bertahun-tahun berkawan tiba-tiba kawan kita katakan pada kita begini "mula-mula aku kenal kau dulu aku ingat kau ni sombong..,tapi bila dah kenal rupanya kau ni peramah sangat".Pernah tak alami?
        Tapi rasanya itu memang sifat biasa manusia,pasti akan ada pandangan pertama akan ada dalam pemikiran tentang seseorang yang baru dikenali samada pandangan yang positif ataupun negatif.kalau positif oklah kan,kalau tak agak mengecewakan juga kan.Jadi mari kongsi apa pandangan pertama kawan-kawan pada anda semua.nak tahu apa pandangan pertama kawan-kawan pada UA.tu..cuba baca yang di bawah itu..





    Erm..mungkin sebab muka nampak garang agaknya.Nak kata tak suka senyum kadang orang tak kenal kalau berselisih senyum je.Kadang orang tak balas pun senyuman kita.Hm..sedih juga rasanya.huhuhu..
     Walaupun ada orang kata first impression itu penting,UA tak rasa itu buat UA tak selesa dengan diri sendiri.Semua dari kita adalah berbeza.Tak kenal maka tak tahu.Jadi berkenal lahh.huhuhu...
    Selalunya kalau tak berapa kenal,UA akan ambil pendekatan senyum dulu,dan tak ada lah nak terjah terus macam sudah bertahun kenal,macam pelik pula kan orang tengok.huhuhuhu..Mana tahu tak sesuai dan orang tak selesa dengan kita.Bukan nak kata apa ada pernah jumpa orang baru jumpa sekejap semua hal dan masalah keluarga dicerita,tak berapa sesuai rasanya.
   Mesti ada kan pengalaman pandangan pertama orang tentang diri kita,mari kongsi sikit.Nak juga tahu...




 

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

6 comments:

  1. Selalu dapat 1st impression macam ni.. Awal2 orang cop sombong.. Dah kenal baru tau kegilaan seorang Rosmiza.. Hahah!^_^
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  2. Saya orang kata jenis cool tetapi hakikatnya jiwa selalu kacau..hu..hu

    ReplyDelete
  3. Hehe..betul tu..1st impression ni Kdg salah..jd, Jgn menilai Sblm kenal lbih dekat.. :)

    ReplyDelete
  4. Lagi bila saya buat muka biasa dan rambut pendek, org senang je cop berlagak padahal muka dah memang macam tu, takkan nak sengih sepanjang masa pulak :D Anyway, tak kenal maka tak cinta katakan...

    ReplyDelete
  5. tak kenal maka tak cinta..hihihi :)

    ReplyDelete
  6. 1st impression org kat syira klu tak kenal diorang cakap syira ni diam + baik. Padahal tak pun. Hahah!

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib