Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Saturday, 22 August 2015

Contest Mini Cerpen

Ummul Azkee

CONTEST MINI CERPEN

 Rupanya contest mini cerpen ini berakhir hari ini,lagi berapa jam sahaja mahu berakhir.Sempat lagi nak menulis ni.huhuhu..
Bagus contest macam ini untuk mengasah bakat penulisan..kredit pada mieza..







Contest Mini Cerpen | Assalamualaikum. Hari ni berpeluang nak update contest. Join ramai - ramai. Kasi meriah. 

SYARAT - SYARAT : 



Follow Blog :




Follow IG :




Follow Google + :




CARA NAK MASUK CONTEST MINI CERPEN :

  1. Follow syarat - syarat di atas.
  2. Buat 1 entri (copy paste sebijik macam aku buat).
  3. Hantar link entri copy paste tadi yang korang dah buat dalam entri ini.
  4. KALAU TAK ADA BLOG, boleh terus ikut syarat di ATAS dan di BAWAH. 


SYARAT - SYARAT UNTUK CERPEN :

  1. Tema : Hilang, Tinggal, Bayang  **(pilih salah satu)
  2. Genre : Cinta, Triller, Komedi, Seram, Psikotik, Misteri, Fiksyen, Aksi, Penyiasatan, Islamik, Retro, Sukan  **(Tema yang korang pilih tadi boleh diganbungkan dengan mana - mana genre untuk lebih nampak menarik).
  3. Dalam word sebelum tulis cerpen tu jangan lupa tulis nama korang (nama betul dan nama pena, blog, tajuk cerpen, tema yang korang pilih, genre yang korang pilih. 
  4. Tiada maksimum atau minimum patah perkataan yang nak digunakan. 
  5. Hantar cerpen dalam word dekat email : kekapas@gmail.com ( Subject : Contest Mini Cerpen)
  6. Cerpen yang dah disah kan, akan dimasukkan ke dalam entri aku. Setiap orang akan diberi satu link berkaitan cerpen yang korang dah buat. 
  7. Korang kena mintak kawan - kawan komen cerpen korang. 


PERINGATAN :

  1. Contest ni bukan semata - mata sebab hadiah. Kalau boleh aku tak nak pun pakai hadiah. Tapi sebab nak hargai apa yang korang buat, ada lah sikit hadiah yang tak seberapa kepada yang bertuah.
  2. Pemenang akan dipilih berdasarkan komen paling banyak dalam entri,cerita paling menarik, dan menggunakan random
  3. Pencarian sponsor masih lagi diteruskan. Sesiapa berminat boleh PM difacebook : Mieza Suhaini. (Sponsor tidak dibenarkan mengambil bahagian)
  4. Habis je contest ni, aku akan berbincang dengan mana - mana syarikat terbitan underground untuk mencetak cerpen korang yang berbentukZINE. Selain dari penulisan korang diterbitkan, secara tak langsung orang juga akan terpanggil nak tengok blog korang bila dalam ZINE tu ada tertulis link blog masing - masing. (mengambil masa yang lama untuk terbitan, insyaallah tercapai matlamat)
  5. Contest ni dianjurkan adalah untuk mencungkil bakat blogger dan anak - anak muda yang bukan hanya reti berblogging dan update status mengarut di facebook. Tapi juga berbakat dalam penulisan ^_^
  6. Tak faham boleh tanya di facebook : MIEZA SUHAINI atau whatsapp : 017-3574719


Semoga bermanfaat. Kasi viral dan share dengan kawan - kawan tau. Biar ramai yang join | Contest Mini Cerpen



Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

2 comments:

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib