Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Friday, 7 August 2015

Cara mudah raih pembaca ke blog anda!

Ummul Azkee


   Ok!hari ini UA ingin kongsikan cara mahu raih pembaca ke blog ada dengan cara yang paling mudah.Ilmu ini UA dapat apabila menyertai Exchangefeedsgroup yang dinaungi oleh mummy irra,pemilik blog http://www.irrayyan.com/. Sebenarnya banyak ilmu blog yang UA perolehi apabila menyertai kumpulan ini.dan ini adalah salah satu nya akan UA kongsi kan pada semua.
   Jadi,cara mudah mahu raih pembaca ke blog ada adalah dengan menyebarkan entri blog anda dalam kumpulan-kumpulan blog di Facebook atau dengan perkataan mudah Ping entri.

  Mesti ramai tertanya-tanya macam mana mahu ping entri.Jadi langkah pertama mahu ping entri adalah,kenalpasti kumpulan/group blogger yang ada di facebook,kemudian sertai kumpulan tersebut.Anda kumpulan blogger yang ada di facebook adalah :


  Kemudian bolehlah ping entri ada di kesemua kumpulan yang ada diatas.Ok,lagi satu yang UA mahu wawarkan adalah cara mahu Ping entri ke semua kumpulan hanya dengan satu klik atau
sekaligus ke semua kumpulan di Facebook.Mudah!tak perlulah kita klik banyak kali dan buka kumpulan itu satu persatu.Cara-caranya adalah...



1.klik settings di bahagian atas halaman facebook seperti gambar di atas







2.kemudian,skroll ke bawah dan klik pada developers






3.Selepas itu klic Docs yang terletak di bhgian atas seperti gambar di atas





4.setelah itu klik Social plugin yang terletak di bahagian kiri halaman



5.setelah itu klik Send button yang terletak di bhgian kiri halaman.





6.tukarkan url sedia ada pada kotak URL to send kepada url entri anda,dan klik send




7.klik pada kumpulan yang anda mahu untuk ping entri,ia akan tersenarai pada Recipients,
masukkan juga ayat menarik untuk tarik perhatian pembaca di bahagian message





8.akhir sekali klik send ,siap!


  Jangan lupa cuba aplikasikan ilmu ini ya,memudahkan!Sebenarnya ilmu ini untuk simpanan UA yang kadangkala tak lepas dari penyakit lupa.Mahu tanyakan perkara yang sama pada rakan-rakan macam tak patut pula kan.juga berkongsi ilmu pada semua.Moga dapat membantu dan manfaatkan sama-sama.

Ummul Azkee / Author & Editor

"A self motivated women with hundreds of challenge. Its all about how to get strength to face the challenge of life and to make dream come true. Arts is the way I motivate myself to be a strong women, remind me to stay positive in all challenge that will come in my life.Learning about realities of life that might comes and never give up."

12 comments:

  1. wahhhhh lepas ni dh senang dah nk ping ping pong! thanks dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee..welcome..ilmu dr efg nihh.syg efg

      Delete
  2. saya dah byk kali buat. xkeluar butang send tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikss,npe plak yer...umul da byk kli buat..ada jerrr..hm..kene tunggu kot.kdg dia lmbt skit

      Delete
  3. bagus ummul buat camtu ye,kak ana masih ping manual je sb nak cari kumpulan sasar ikut entri yang sesuai.all the best ummul, #efgawesome

    ReplyDelete
  4. Wah! Terima kasih banyak-banyak kerana berkongsi ilmu. Sekarang mudah aje nak ping entry :)

    ReplyDelete
  5. kita pun buat macam ni juga kak ummul. hehehe ^^.

    ReplyDelete
  6. Menarik ni, terima kasih atas

    ReplyDelete
  7. Terima kasih banyak atas info...akan cuba buat lepas ni..by the way salam kenal ye UA

    ReplyDelete
  8. wahh sangat bagus.. thanks sharing

    ReplyDelete

THANKS FOR THE LOVELY COMMENT. SO APPRICIATE IT..

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib